SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Blog Despre SPA


Autor: Blog Despre SPA
Email: comunicare@desprespa.ro
Link: Blog Despre SPA

Time management . Pentru cei foarte ocupati

Translate 
  Etichete: somn , cu , c

01 iun 2012

Time management

În ziua de astăzi, ocupaţia a devenit o boală. Deşi cauzele diferă de la o persoană la alta, cert este că mulţi oameni sunt prea ocupaţi pentru a putea fi şi sănătoşi. Imposibilitatea de a îndeplini (la timp) sarcinile de lucru propuse ne face să ne simţim neputincioşi şi extrem de stresaţi. Cine să fie de vină? Noi înşine pentru că ne supraestimăm, timpul care pare să treacă mai repede sau lumea care are din ce în ce mai multe aşteptări?


E în regulă să spui „nu”


Mulţi oameni îşi încarcă programul cu activităţi peste puterile lor – atât din punct de vedere al numărului, cât şi din punct de vedere al dificultăţii. Cauza majoră a acestei probleme constă în disconfortul cu care anumite persoane se confruntă la formularea unui refuz. Dar de ce refuzăm să refuzăm? Pe de o parte, ne este frică să nu îi dezamăgim pe cei din jurul nostru; în al doilea rând, ne este greu să acceptăm că nu le putem duce singuri pe toate – iar în final, ne dezamăgim pe noi înşine dându-ne seama că ne-am asumat mai multe lucruri decât ne permite timpul. Ţi se pare cunoscută situaţia? În acest caz, „a spune nu” ar trebui să devină o prioritate în planul tău de time management.


Fii limpede cu privire la priorităţile tale

 

To-do list

O altă categorie de oameni este caracterizată de încărcarea aşa-numitului to-do list cu activităţi care nu reflectă valorile, talentele şi nu în ultimul rând priorităţile persoanei în cauză. Necesităţile precum un somn sănătos sau mesele regulate deviază din rândul lucrurilor cu adevărat importante. Te regăseşti în aceste obiceiuri? Înseamnă că ai nevoie de un exerciţiu de cântărire a priorităţilor. Alcătuieşte liste şi împarte-le pe categorii precum familie, carieră şi viaţă socială. În mod ideal, activităţile tale zilnice ar trebui să cuprindă cel puţin câte o activitate aferentă fiecăreia dintre cele trei grupe adineaori enumerate. După o analiză amănunţită a situaţiei curente, vei sesiza că ai alocat cantităţi însemnate de timp unor lucruri neimportante – dar nu e niciodată târziu pentru o schimbare.


Atenţie la calcule


PilatesMultă lume cade în capcana timpului zburător. Probabil auzi adesea în birou întrebări retorice precum „Unde a zburat timpul?” sau afirmaţii ca „Nu mi-am dat seama când a trecut atât timp”. Iar pentru că e absolut inutil (deocamdată!) să punem la-ndoială inexorabilitatea timpului, propun pentru început să încercăm să mărim doza de succes cu care îl gestionăm. În acest sens, îţi recomand să te gândeşti de două ori înainte de a decide de cât timp ai nevoie pentru îndeplinirea unei sarcini. Mai mult, ai putea să îţi iei şi o marjă de eroare pentru situaţiile în care intervine neprevăzutul. Nu accepta niciodată o provocare până să iei creionul şi să verifici dacă încape în orar.
Luarea în calcul a acestor resurse ar trebui să reprezinte începutul unei vieţi mai puţin agitate. Până la urmă, e vorba de lucruri simple care se potrivesc în orice program, dar care ne fac pe toţi mai calmi, cumpătaţi şi calculaţi.


 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Plete de printesa

Pot sa imi fac parul sa creasca mai repede? Raspuns: Realistic vorbind, nu. Insa exista cateva secrete care nu au cum sa faca rau. ...
Plete de printesa - Articole Utile

Cateva secrete ale oamenilor de succes

Multi oameni au un traseu similar in viata. Cu toate acestea, acelasi drum prezinta diverse destinatii. Desi pasii lor se imprima pe aceeasi carare, nu toti ajung in acelasi loc, iar unii nu ajung niciodata … dar unde trebuie sa ajungem de fapt?...
Cateva secrete ale oamenilor de succes - Articole Utile

Influenta apei cu clor de la bazin asupra pielii

Tuturor ne place sa mergem la piscina, vara sa ne racorim si iarna sa ne relaxam. Inotul este benefic atat adultilor cat si copiilor si aduce o multime de beneficii corpului nostru. Tonifica toate grupele musculare in acelasi timp, revigoreaza trupul si mintea....
Influenta apei cu clor de la bazin asupra pielii - Articole Utile

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPA
Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate

Firme consultanta