SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Blog Specialist Masaj


Autor: Simion Andrei Claudiu
Email: andrei.s.claudiu@gmail.com
Link: Blog Specialist Masaj
Site propriu: http://www.specialistmasaj.ro/

Reflexoterapia - tratament preventiv prin masarea punctelor reflexogene

Translate 

21 dec 2012

 Reflexologia

ReflexoterapieReflexologia reprezinta metoda stiintifica de diagnosticare si tratare prin tehnici de apasare si stimulare a anumitor zone reflexogene, de la nivelul picioarelor, a mainilor sau a urechilor, precum si de la nivelul musculaturii dorsale, care corespund tuturor organelor si partilor corpului uman.

Reflexologia prin tehnicile reflexoterapeutice faciliteaza procesul de hranire a celulelor corpului si eliminare a reziduurilor, facilitand detoxifierea organismului. Prin actiunea sa la nivelul diferitelor segmente anatomice, reflexologia are capacitatea de a stimula imunitatea prin ameliorarea fluxului sangvin, prin oxigenarea celulelor corpului si restabilirea unei circulatii limfatice corecte, atenuand totodata durerea prin secretia si intrarea in circulatie a endorfinelor (enzimele placerii).

Reflexul este activitatea fundamentala a sistemului nervos cu ajutorul caruia se regleaza relatiile dintre organe, dar si relatia organismului (corpului uman) cu mediul inconjurator.

Reflexoterapia este componenta reflexologiei care se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexogene, diagnosticate ca fiind sensibile. In timpul masajului aceste puncte reflexe trebuie protejate pentru a nu traumatiza zonele invecinate si a putea face o evaluare corecta a deblocarii cristalelor localizate la nivelul diferitelor segmente ce urmeaza a fi masate. Neacordandu-se atentie acestor depozite, ulterior se vor instala diverse afectiuni si dereglari ale sanatatii generale a organismului.

Diagnosticarea in reflexoterapie

Inaintea inceperii unei reprize terapeutice se recomanda efectuarea diagnosticului, la nivelul picioarelor (nu al mainilor), deoarece la nivelul fetei dorsale a piciorului se acumuleaza cele mai multe toxine din varii motive: datorita faptului ca talpa piciorului este foarte expusa pe durata unei zile intregi, din pricina unei circulatii limfatice si sangvine deficitare, cauzata de vremea rece, de incaltamintea incomoda, datorita perioadei indelungate pe care o petrecem in statiune bipeda, toxinele avand tendinta de a se localiza si in zonele inferioare ale corpului.

Pentru o diagnosticare corecta nu este suficienta cunoasterea amplasamentului punctelor reflexe, ci este necesara o examinare mult mai atenta, deoarece unele puncte pot fi sensibile ca urmare a unor afectiuni locale.

Astfel, in diagnosticarea in reflexoterapie, trebuie avute in vedere urmatoarele: 

-          prezenta unui organ bolnav; 

-          durerea localizata la nivelul unui organ sau sistem de organe; 

-          deficit energetic al unui organ sau al intregului organism.

Aplicarea reflexoterapiei are rolul de a optimiza cantitatile de sange si limfa in organism, cu ajutorul sangelui si limfei asigurandu-se aportul unei cantitati optime de material nutritiv, hormoni si anticorpi catre organe si tesuturi, precum si transportul toxinelor, reziduurilor catre organele de eliminare.

Reflexoterapia actioneaza asupra organismului si prin stimularea punctelor reflexe corespunzatoare sistemului nervos si endocrin, insa personal, eu ma raportez la aceasta metoda terapeutica din prisma afectiunilor circulatorii si a celor mecanice, musculare si osteo-articulare, considerand ca prin actiunea pe care o aplic intregii mape reflexogene a talpii, sistemul nervos si mai apoi cel endocrin vor fi rand pe rand stimulate in mod natural.

Reflexoterapia actioneaza eficient atunci cand este folosita pentru tratarea intregului organism, in acest mod optimizand toate functiile organismului, stimuleaza procesul natural de vindecare al acestuia, cum deja am amintit.

Reflexoterapia este deci, prin definitie o metoda de intretinere preventiva a echilibrului si starii de sanatate a tuturor sistemelor organismului uman.

Asadar, aceasta metoda terapeutica urmareste corectarea factorilor negativi implicati in procesul de boala (congestia - responsabila de aparitia tumorilor; inflamatia si tensiunea - responsabile de diminuarea eficientei sistemului imunitar). De asemenea, are rolul de a imbunatati circulatia in organism si eliminarea reziduurilor, astfel incat toxinele sa nu se mai acumuleze in concentratii daunatoare in ficat, rinichi sau intestine, drenand aceste acumulari, pana la eliminarea aproape definitiva.

Scaderea senzatiei de durere, prin stimularea eliberarii de endorfine (analgezice naturale), este determinata de catre stimularea punctului reflexogen al hipofizei.

Prin eliminarea treptata a durerii din corp, terapeutul, dar si pacientul primesc raspunsul asteptat in urma terapiei aplicate. Eliminarea starilor de disconfort si durere poate insemna amelioarea starilor generale de rau sau vindecarea organismului.

Reflexoterapie

 Avantajele reflexoterapiei: 

-          cel mai mare avantaj este ca acest gen de tratament poate fi aplicat indiferent de varsta, sex, stare de sanatate, atat in scop curative, cat si ca o buna profilaxie, dar si ca terapie de relaxare; 

-          punerea diagnosticului este extrem de importanta deoarece ne ajuta sa facem o verificare a starii de sanatate a unui individ, insa, eu recomand coroborarea informatiilor de natura medicala provenite si de la medicul alopat curant; 

-          reflexoterapia actioneaza in sensul normalizarii energiei organismului, neexistand nici un pericol de agravare a starii generale normale a organismului; 

-          marele avantaj al reflexoterapiei este acela ca nu trateaza simptomatologia bolilor, ci cauzele lor; 

-          normalizarea circulatiei sangvine in organul sau zona afectata este extrem de importanta, deoarece sangele transporta substante de asimilatie, dezasimilatie si aparare, o circulatie sangvina optima determinand accelerarea vindecarii si repararii tesuturilor si organelor lezate.

Va propun sesiuni terapeutice combinate, de reflexoterapie si masajul piciorului, drenaj limfatic si manevre osteo-articulare.

Va multumesc!

 

 

 

Andrei Claudiu Simion

Specialist masaj 

Mobil: 0736.339.830

Email: contact@specialistmasaj.ro

Site: http://www.specialistmasaj.ro

 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Champissage – terapia capului, gatului si fetei

Este o tehnica terapeutica constand in forme usoare de effleurage, precum si presiuni repetate la nivelul chakrelor localizate la nivelul capului, gatului si fetei. ...
Champissage – terapia capului, gatului si fetei - Blog Specialist Masaj

Terapia florala Bach

Primele consemnari privind terapia cu flori Bach au fost facute de catre medicul englez Edward Bach (1886-1936), preocupat de homeopatie si de medicina naturista, care a gasit 38 de remedii din flori in scopul de a ajuta la diminuarea sau incetarea starilor de dezechilibru emotional....
Terapia florala Bach - Blog Specialist Masaj

Reflexoterapia - tratament preventiv prin masarea punctelor reflexogene

Reflexologia reprezinta metoda stiintifica de diagnosticare si tratare prin tehnici de apasare si stimulare a anumitor zone reflexogene, de la nivelul picioarelor, a mainilor sau a urechilor, precum si de la nivelul musculaturii dorsale, care corespund tuturor organelor si partilor corpului uman....
Reflexoterapia - tratament preventiv prin masarea punctelor reflexogene - Blog Specialist Masaj

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPA
Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate

Firme consultanta