/
/
Pilozitatea facială: Cauze și Remedii

Pilozitatea facială: Cauze și Remedii

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Pilozitatea faciala: Cauze si Remedii

Subiectul de azi – Pilozitatea facială: Cauze și Remedii. Un inestetism des intalnit la femeile cu varste cuprinse intre 14-60 de ani, care tinde sa devina o adevarata problema pentru persoanele in cauza. Aduce frustrari si complexe in comunicarea cu ceilalti. Dar nu disperati! 

Exista Remedii ! Si „Grazie” tehnologiei avansate acest inestetism poate fi tratat si ameliorat.

In continuare, o sa va vorbesc despre cauzele care conduc la pilozitatea faciala. Multe femeii de varste diferite, observa de-a lungul timpului o crestere dezordonata a firului de par in diverse zone ale fetei. Cele mai afectate si mai expuse „zone” sunt in special: barbia, buza superioara (mustata), partea mandibulei, zona urechiilor si deseori fruntea.

Aceste disfunctionalitati apar si sunt datorate unui dezechilibru hormonal, cel mai des intalnit diagnostic este: ovarul polichistic, diverse probleme ale tiroidei ( hipotiroidism / hipertiroidism ).

Circa 75% dintre femei sufera de pilozitatea faciala, parul nedorit apare si in perioada menopauzei cand variatiile hormonale pot fi foarte evidente.

Cauzele dupa experti, sunt multe la numar si difera de fiecare persoana in parte, dar daca pilozitatea devine o problema atunci consultati medicul.

Pilozitatea facială: Cauze și Remedii utile

Puteti incerca ceara la salon, care slabeste firul de par si rezultatul dureaza circa 2 saptamani.

Decolorarea, este recomandata doar in cazul in care va confruntati cu „pufuletul facial”. Incearcati decolorarea pe o portiune mica, pentru a va testa sensibilitatea. 

Acum o sa trec in revista cele doua tratamente „revolutionare” in ceea ce priveste fotoepilarea; ma refer la epilarea cu laser dar, si la lumina intens pulsata, desi ambele se realizeaza prin intermediul luminii, caracteristicile difera.

Laserul

Reprezinta emisia de raze clare de lumina, de o singura culoare, iar radiatia urmeaza aceeasi directie si sens, in linie dreapata.

Lumina intens pulsata sau lampa flash este lumina emisa de diferite tipuri de fotoni, care se misca dezordonat in toate directiile.

In acest caz, dispozitivul este prevazut cu diferite tipuri de filtre pentru controlarea tipului de lumina emis in functie de fototipul fiecarui persoanei in parte. Ambele tehnici actioneaza asemanator, necesitand o atentie speciala pentru a nu afecta pigmentarea pielii.

In ce consta terapia cu Laser?  Va scriu tot ceea ce trebuie sa stiti inainte de a va supune unui astfel de tratament, pentru a evita diverse probleme.

LIP: lumina intens pulsata

Specialistii sustin ca, in momentul terapiei cu LIP (lumina intens pulsata), operatorul trebuie sa lucreze numai cu manusi. Zona tratata trebuie sa fie dezinfectata si foarte curata. 

La fiecare sedinta se delimiteaza zona de lucru in jumatati de patrat de aproximativ 1 cm; creionul care se va folosii trebuie sa fie alb si mat, pentru a evita reflexia radiatiilor emise asupra pielii.

In general asupra pielii se aplica un gel racoritor care sa improspateze zona epilata. Astfel se va evita supraincalzirea zonei si arderea ei. Se pot folosi foarte bine, pachete cu gheata !

Pe tot parcursul tratamentului cu laser se vor folosii ochelarii de protectie, deoarece exista riscul de a afecta vederea.

La sfarsitul tratamentului se va aplica o solutie calmanta, un produs ce va ajuta la eliminarea parului.

Numarul de sedinte difera si variaza intre 3-8 sedinte. Totusi se considera necesar 5 sedinte pentru a reusi eliminarea a 89% din cantitatea firului de par.

Intervalul dintre sedinte este mare, si se recomanda efectuarea tratamentelor odata la 2 luni.

Evitati

Pe tot parcursul tratamentului se va evita contactul cu soarele, cel putin 1 luna inainte de tratament si dupa.

Nu se epileaza zona de tratament cu nici un alt sistem de epilare cel putin cu 20 de zile inainte de sedinta.

Pe tot parcursul tratamentului se va folosi o crema care contine ecran de protectie solara extrema (SPF50+)

Nu se folosesc produse care contin alcool. Atentie la lotiunea tonica !

Inainte de a va expune la Laser sau LIP nu utilizati medicamente cum ar fi: tetraciclina, cortizon, anticonceptionale, antidepresive, pot lasa semne (pete) nedorite pe suprafata tratata.

Cu drag,

Ana 

Ana Ciobanu

Spa facial Therapist

Contact: 0756342747

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *