SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Bursa si Forumul de Turism Balnear de la Baile Felix

Translate 

17 oct 2014

Luna septembrie a fost marcata de principalul eveniment de promovare organizat de catre OPTBR, BURSA SI FORUM-UL DE TURISM BALNEAR.. Manifestarea s-a desfasurat la Baile Felix, in perioada 24-26 sept., la hotel International****. Evenimentul s-a desfasurat sub patronajul Autoritatii Nationale pentru Turism si s-a bucurat de prezenta dlui George Brezoi – secretar de stat la Min.Economiei, Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, care si-a declarat disponibilitatea de sustinere a sectorului de turism balnear, a primarului statiunii, care a informat despre planurile de dezvoltare, a dnei Lucia Morariu- presedinte ANAT- care a insistat pe colaborarea intre cele doua asociatii, a altor invitati si specialisti.

Bursa si Forumul de Turism Balnear de la Baile Felix

Editia de anul acesta a marcat un jubileu, fiind  cea de a X-a editie, demonstrand ca manifestarea a trecut testele timpului si ale cerintelor pietii, crescand an de an si inscriindu-se pe lista evenimentelor de nivel national cerute si vizitate de comunitatea de afaceri, de specialisti din mediul universitar, cercetare, etc. Manifestarea este recunoscuta si pe plan international, inscriindu-se ca o manifestare europeana regionala de valoare

Au fost inmanate plachete aniversare cat si pentru sustinerea turismului balnear dlui Andor Albel-director de marketing la Asociatia Alfoldi din Ungaria, dlui dr. Petre Baron – pentru excelenta lucrare dedicata statiunilor balneare si dlui prof. dr. Nicolae Neacsu – Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir- pentru modul in care pregateste noile  generatii de lucratori in turism.

In cadrul Bursei au participat cu standuri proprii numerosi detinatori de capacitati de cazare si baza de tratament din statiuni (Buzias, Calimanesti-Caciulata, Moneasa, Govora, Sovata, Vatra Dornei, Slanic Moldova, Tusnad, Amara, Baile Felix, etc.), firme de turism sau cu activitati legate de turism (Salina Tg.Ocna, Primaria Amara, etc).

Bursa si Forumul de Turism Balnear de la Baile Felix

Forum-ul de turism Balnear a reunit – ca de fiecare data – specialisti de renume din tara si din strainatate, temele inscrise in ordinea de zi referindu-se la probleme de interes pentru domeniul balnear; dintre  aceste numim cateva : Programele transfrontaliere - Un instrument european pentru dezvoltarea statiunilor balneare (sustinuta de dl. Andor Albel, Cercetarea academica in turism – dna Donna Dvorak, Institutul de Management Hotelier, Praga, Piata Austriei – caracteristici, provocari oportunitati pentru turismul romanesc- dl. Simion Giurca-director, Biroul de turism romanesc la Viena, Terapii Ana Aslan in hotelurile balneare din Romania - perspectiva de marketing si comunicare- dna Andrada Crengus, consultant in marketing si comunicare,– Importanta cercetarii in turismul balnear– dr. Gabriela Dogaru, vicepresedinte, Asociatia Romana de Balneologie, etc.

Programul Bursei si Forum-ului a oferit si posibilitatea vizitarii infrastructurii specifice in statiune, ca si noua investitie aflata in curs de finalizare, complexul LOTUS, care va fi unul dintre cele mai mari din Europa.

Bursa si Forumul de Turism Balnear de la Baile Felix

Din dezbaterile purtate pe marginea prezentarilor facute, au rezultat o serie de propuneri de colaborare si de parteneriate ce urmeaza a fi puse in practica.

Se cuvine sa asprecaati eforturile gazdelor, SC Turism Felix SA, care au acordat o atentie deosebita manifestarii, prestand servicii de inalta calitate si fiind alaturi de toti participantii.

Bursa si Forumul de Turism Balnear de la Baile Felix           

Alte evenimente: Tot in cursul lunii septembrie a fost organizat  Seminarul privind valorificarea potentialului natural al statiunii Covasna, organizat in cadrul unui proiect european de promovare a resurselor naturale, la care au participat numerosi medici specialisti din intreaga tara. Intalnirea a prilejuit. Dezbateri intre specialisti si cu acest prilej s-a reafirmat necesaitatea unor intalniri mai dese ale medicilor din statiunile balneare, pentru un schimb de informatii si experienta.

Incepand cu 15 septembrie a fost demarata o noua campanei de oferte speciale pentru programele de turism balnear: O saptamana de refacere, Decada balneara, Hai la Bai si Welness balnear, la care participa peste 20 de statiuni si peste 40 de unitati de cazare din intreaga tara; Tarifele practicate, neschimbate in ultimii ani, sunt destinate tuturor categoriilor de varsta.

                                               

*      *      *     *      *

 

ORGANIZATIA PATRONALA A TURISMULUI BALNEAR DIN ROMANIA

BUCURESTI, str. Traian nr. 2, Bl. F1, s.3, tel/fax:  021 322 01 88, optbr@bluescreen.ro,www.romanian-spas.ro Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Conferinta: In stare de dialog - Horatiu Malaele

Business-Edu Network in colaborare cu In vestiar va asteapta pe 14 martie ora 18:30 la Marshal Garden Hotel la o experienta de comunicare reala sustinuta, inevitabil si prin umor, de catre Horatiu Malaele, in cadrul careia vei descoperi ca dialogul este o strada cu dublu sens: un act de a gandi impreuna....

Deschiderea oficiala a hotelului Danubius Health Spa Resort Bradet Sovata

Hotelul Danubius Health Spa Resort Bradet **** si-a deschis in aceasta vara portile pentru turistii care isi doresc un sejur relaxant, terapii antistres sau terapii balneare in conditii premium. Data de 12 septembrie marcheaza lansarea oficiala a hotelului pe piata de turism balnear, wellness&spa din Romania....

Gradinile preferate de romani - amenajate in culori deschise si inspirate de zonele mediteraneene

Cei mai multi romani se inspira din calatoriile in zonele mediteraneene atunci cand isi amenajeaza terasa sau gradina cu piatra naturala, iar cei care aleg acest tip de material iau aceasta decizie pentru ca prefera texturile naturale in casa, dar si pentru investitia pe termen lung: piatra naturala are o rezistenta crescuta....


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate