SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Noi oportunitati de dezvoltare a Turismului Balnear 14 martie 2014

Translate 

17 mar 2014

IANUARIE a debutat cu acordarea premiului “Polul succesului” pentru excelenta, acordat de catre Asociatia Ziaristilor si Scriitorilor de turism din Romania (AJTR) Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania pentru 20 de ani de activitate, pentru reprezentarea intereselor membrilor ei, pentru  promovarea si sustinerea turismului balnear pe plan intern si extern.

OPTBR s-a remarcat in toti acesti ani ca o organizatie foarte activa, care a initiat si organizat numeroase manifestari in sprijinul membrilor sai, in recunoasterea turismului balnear ca unul dintre cele mai importante segmente ale industriei turistice, intre care enumeram : expozitii si conferinte, seminarii tematice, cursuri de pregatire profesionala, schimburi de experienta, misiuni economice in diferite tari, etc.; a militat pentru o legislatie favorabila sectorului de turism si in special balnear.

Una dintre cele mai importante actiuni o  reprezinta Bursa si Forum-ul de Turism Balnear, manifestare ce s-a impus in peisajul evenimentelor nationale, aflata deja la cea de a X-a editie in 2014. 

De remarcat ca in aceasta perioada OPTBR a devenit membru al Asociatiei Europene a Statiunilor Balneare (ESPA), unde prin presedintele OPTBR, dl. Nicu Radulescu, ocupa pozitia de vicepresedinte din 2008 pana in 2016. OPTBR s-a remarcat In cadrul ESPA  ca un partener activ pentru promovarea in  plan European a turismului balnear romanesc.  

Ca in fiecare an, in ianuarie a fost lansata Campania de oferte speciale practicate de membrii OPTBR pentru perioada de extra-sezon, care contine mai multe programe cu preturi accesibile mai multor categorii sociale (pensionari, studenti, familii cu copii, etc.); programe precum

“O saptamana de refacere”,  “Hai la Bai!’’, “Decada Balneara’’ sau’Wellness balnear’’, au devenit deja recunoscute ca pachete de servicii specifice turismului balnear si destinate tratamentului si refacerii in statiunile balneare. La aceasta campanie participa cca 40 de hoteluri din 20-25 statiuni. 

Biletele se procura, pe baza recomandarii medicale, prin agentiile de turism sau direct din statiune. 

FEBRUARIE a stat sub semnul provocarilor: o initiativa europeana a prins contur si in Romania!

 A fost infiintat primul  “cluster termal”,  in cadrul unei reuniuni desfasurate la Baile Tusnad, la hotel O3zone,unde, alaturi de initiatori (Fundatia Amfiteatru, Asociatia Clusterelor din Romania, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania si Asociatia Romana de Turism Medical) au fost prezente cca 60 de persoane, reprezentand peste 40 de comunitati locale, intreprinzatori, specialisti, institute de invatamant superior si cercetare, organizatii profesionale de prestigiu. Prezenta autoritatilor (Guvernul Romaniei, Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea Nationala pentru Turism, alte institutii ce implicate in domeniu) a creat premisele reusitei proiectului.

Constituirea Clusterului Regional Balneoturistic Transylvania are la baza ideea valorificarii si promovarii potentialul zonei, identificarii oportunitatilor; flexibilitatea si actualitatea acestei forme de organizare asigura cadrul pentru cooperarea competitiva in cadrul unui grup responsabil, capabil sa reziste fluctuatiilor si crizelor de pe piata europeana sau globala. 

MARTIE este marcat de Targul de Turism de la Romexpo, unde turismul balnear vor fi prezente 10 societati membre in standul comun, precum si altii aflati in standurile unor autoritati locale. In stand vor fi difuzate materiale informative, filme de promovare ale celor prezenti. Specialisti din Baile Felix, Buzias, Sovata, Govora, Tusnad, Moneasa, Calimanesti-Caciulata,  etc. vor  prezenta  detalii privind noutatile si programele specifice fiecarei statiuni. 

Pe durata Targului de Turism, OPTBR va fi prezent la seminarul international “Rutele culturale termale” organizat de Autoritatea Nationala  pentru Turism, cu o prezentare privind principalele statiuni termale istorice. 

OPTBR organizeaza in 14 martie seminarul ”Oportunitati de dezvoltare a turismului balnear”, la care vor fi expuse de catre specialisti renumiti prezentari pe tema marketingului si promovarii turismului balnear, a turismului  medical, al rolului clusterelor, al programelor geriatrice, etc. 

NOUTATI privind INVESTITIILE in statiunile balneare. 

La Buzias a fost dat in functiune Hotelul Phoenix, clasificat la  4 stele, care completeaza gama infrastructurii de cazare a statiunii; costurile acestei investitii se ridica la cca 6 mil. € ;

Salina si mofetele din complexul hotelier si de tratament Parc, alaturat, ofera servicii specializate in deosebi pentru suferinzi de boli cardiace.

La Govora s-a finalizat modernizarea Hotelului Palace,  clasificat la 4 stele, in cadrul unui proiect European de cca 7 mil. Euro; lucrarile de modernizare au trebuit sa respecte  atat criteriile  impuse de reglementarile privind protectia  cladirilor de patrimoniu cat si le armonizeze cu cele  ale standardelor moderne de cazare, masa si tratament. 

Calimanesti-Caciulata isi va intampina oaspetii in 2014 cu hotelul Central modernizat si clasificat la 3 stele, cu o baza de tratament modernizata, cu cateva piscine out-door si in-door renovate si modernizate, disponibile pentru tratament si agrement; in prezent, se fac lucrari de modernizare la hotel Oltul, pentru ridicarea gradului de confort. 

Si Covasna isi intampina oaspetii cu noutati ; dupa renovarea si modernizarea hotelurilor Cerbul si Covasna, a venit randul hotelului Caprioara sa intre intr-un program de refrisare si modernizare; lucrarile vor fi  gata in aceasta primavara; si baza de tratament a fost renovata si echipata cu dotari specifice modern, oferind astfel conditii deosebite de tratament si refacere. 

La Sovata se afla inca in proces de finalizare modernizarea hotelurilor  Bradet si Faget, prilej cu care vor trece la o categorie hoteliera superioara, si, impreuna cu hotelul Danubius, vor oferi servicii de calitate clientilor veniti la tratament sau refacere. Merita mentionat si efortul autoritatilor locale care au finalizat un proiect European de imbunatatire a imaginii statiunii. 

Investitii s-au facut si la Baile Tusnad; hotelul O3zone, deschis in decembrie 2013,  dispune de un centru spa foarte modern; la hotelul  Ciucas  s-au facut modernizari si a fost extinsa baza de tratament. 

VA ASTEPTAM IN STATIUNILE BALNEARE  

PENTRU VACANTA DV. DE SANATATE!

 

I N V I T A T I E   la    S E M I N A R 

Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania

are placerea sa va invite  la seminarul organizat cu prilejul Targului de Turism al Romaniei

" Noi oportunitati de dezvoltare a turismului balnear" 

 

ce va avea loc in data de 14 martie 2014, orele 13.00 - 15.00  la Sala MADGEARU  din cadrul Complexului Romexpo

 

AGENDA

-  deschidere oficiala - Dl. Nicu Radulescu  presedintele OPTBR –

-  salutul personalitatilor invitate

-   PROMOVAREA POTENTIALULUI TURISTIC – Campania de brand a Autoritatii Nationale pentru Turism   - Razvan Filipescu, presedinte ANT 

- OPORTUNITATI in dezvoltarea turismului oferite de  TURISMUL MEDICAL –   dl. Alexandru Constantin, presedinte, Asociatia de Turism Medical 

CLUSTERUL. O solutie pentru dezvoltarea turismului balnear din Romania, dl. Vajda Lajos, vicepresedinte,  Clustero RO 

-  ROMANIA – DESTINATIE PENTRU TURISMUL DE SANATATE - dna Raluca  Eftimie, marketing manager, Fundatia Amfiteatru 

-   BALNEO – SPA : oportunitati de comunicare – dna Ioana Marian, Managing Director Exclusive About SPA, Fondator despreSpa.ro

 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Cum iti refaci parul dupa vacanta

Pe tot parcursul verii, dar mai ales dupa vacanta, trebuie sa acordam mai multa atentie ingrijirii parului, deoarece soarele si umiditatea sunt cei mai mari dusmani ai cuticulelor parului. ...

Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna

La mijlocul lunii noiembrie va asteptam la un eveniment ce nu trebuie sa lipseasca din agenda iubitorilor de calatorii. Intre 13 si 16 noiembrie, Targul de Turism al Romaniei va asteapta cu cele mai tentante oferte pentru petrecerea perioadei sarbatorilor dar si pentru prima parte a anului 2015. ...

5 produse si tipsuri care iti transforma tenul peste week - end

Traim in “epoca vitezei”. Barbatii lucreaza de dimineata pana seara, iar noi, femeile, suntem din ce in ce mai preocupate de cariera. De promovare. De cucerirea Everestului....


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate