SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania

Translate 

06 noi 2014

·    TERMATALIA expozitie internationala pentru turism de sanatate si wellness, manifestare organizata de catre firma Expourense (Spania/Galicia), in Spania de peste 10 ani si de cativa ani, pentru piata de limba spaniola, alternativ, si in America Latina.

·    Anul acesta, cea de a 14-a editie a fost organizata in Argentina, la Rio Hondo si s-a bucurat de sustinerea masiva a Guvernului Argentinian, a unor firme si a unor asociatii de pe continental latino-american. Au participat cca 400 firme din America Latina precum si firme spaniole -ca expozanti- si peste 5000 de vizitatori. La deschiderea oficiala a participat guvernatorul provinciei Santiago de Estero, ministrul argentinian al turismului, primarul statiunii etc.; au participat si alte oficialitati si specialisti din Franta, Germania, Spania, Elvetia, Italia, Maroc, etc.

·   Actiunea a avut mai multe sesiuni tematice, axate pe teme interes comun: orasele termale si experienta oraselor termale argentiniene, marketingul turismului balnear si de wellness, apele si sanatatea din perspectiva strategiilor medicinii destinate apelor termale si minerale precum si managementul lor, talassoterapia si apele marine, pozitionarea si competitia in turismul de tratament, criterii pentru centrele/orasele termale, etc.

·  La panelul privind dezvoltarea infrastructurii in statiunile balneare, cu accent pe oferta europeana, alaturi de specialist din diferite tari, dl. Nicu Radulescu, presedintele OPTBR, invitat special al organizatorilor, a facut o prezentare a investitiilor realizate in statiunile balneare si  o sinteza a potentialul balnear romanesc.

·   OPTBR a fost prezent cu un stand propriu in cadrul expozitieii, alaturi de standul ESPA,al Ungariei si Spaniei. Au fost prezente tari din America Latina (Mexic, Columbia, Peru, Brasilia, etc.), precum si firme international specializate pe domeniul balnear si echipamente destinate sectorului.

·  Pe durata manifestarii, dl. Radulescu a avut intalniri cu mai multi reprezentanti oficiali din tarile lationo-americane prezenti la Termatalia cu care a discutat despre posibile colaborari si, in acest sens a convenit cu presedintele Ligii statiunilor balneare din America Latina, organizarea unei vizite a unui grup de specialisti la editia 2015 a Bursei si Forum-ului de turism balnear ca si vizita unui grup de specialisti romani in America Latina, unde se gasesc factori naturali de cura similari cu cei din statiunile balneare romanesti, apreciindu-se ca un schimb de informatii si experienta ar fi benefic tuturor partilor. De asemenea, dl.Radulescu a acordat interviuri unor medii publicitare inclusiv  televiziunii nationale argentiniene (film despre Termatalia anexat).

·   Termatalia se inscrie ca un mare eveniment European regional si chiar extra- European, adresat in special comunitatii hispanice, dar si altor categorii de clienti. Organizarea ei in Argentina a oferit un prilej deosebit  de cunoastere si promovare a potentialului touristic si balnear si de atragere de clienti si dezvoltarea de relatii cu firme din tot continentul ca si din Europa.

La mijlocul lunii octombrie un grup de 50 de agenti de turism, ziaristi si oficialitati din R.Moldova s-a aflat intr-o vizita in mai multe statiuni balneare in vederea cunoasterii potentialului si infrastructurii  destinate turismului balnear. Au fost vizitate statiunile Slanic Moldova, Tusnad, Covasna, Calimanesti-Caciulata, Govora, Geoagiu Bai, Baile Felix, Sovata, Vatra Dornei. Peste tot grupul a fost primit cu mult interes si participantii au primit informatii detaliate de la managementul unitatilor vizitate. Vizita a fost sustinuta de Autoritatea Nationala pentru turism si sponsorizata, partial, de unitatile vizitate. Participantii la grup au cules Impresiile deosebite si ulterior au multumit tuturor gazdelor din Romania, asa cum rezulta din scrisoarea de multumire, din care spicuim... 

·    Consideram ca vizita de documentare a fost in primul rand un bun prilej sa crestem numarul de turisti din Republica Moldova, dar si o ocazie sa ne cunoastem, sa ne bucuram ca suntem impreuna si ca vom putea crea relatii de prietenie reciproc avantajoase.

·     Pe toata durata vizitei am avut parte de o deschidere nemaipomenita din partea tuturor reprezentantilor unitatilor de cazare  care sunt membri ai Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania. Ne-am bucurat de primire deosebita din partea Domnului Mihai Handolescu in statiunea Baile Govora,  la Slanic Moldova, la hotelul Orizont din Caciulata-Calimanesti, la Sovata, Felix, etc.

·    Totodata, prezentarea efectuata in cadrul hotelului Ozon3 privind situatia si tendintele dezvoltarii turismului balnear in Romania a fost deosebit de util pentru o mai buna intelegere a directiilor prioritare de dezvoltare si oportunitatile pentru agentiile de turism din Republica Moldova.

·     Tot in luna octombrie a avut loc si o sedinta comuna a membrilor OPTBR cu reprezentantii Ministerului Economiei-DIIMMAT, al CNPP, ai Ministerului Sanatatii. Au fost analizate cauzele unor contestatii de la licitatia din luna martie, posibilitatile de evitare a lor in urmatorul an precum si identificarea unor solutii pentru o mai buna colaborare; s-a convenit in finalul discutiilor  constituirea  unui grup de lucru mixt din reprezentanti ai OPTBR, ai ANT, ai Ministerului Economiei-DIMMAT, Ministerului Sanatatii si Institutului de Balneologie, care sa identifice aspectele disputate si sa prezinte propuneri de solutionare. Au fost discutate si alte aspecte privind posibilitatile de  accesare a  fondurilor europene si s-a solicitat modificarea unor prevederi din ghidul solicitantului pentru a facilita accesul societatilor balneare la diferitele axe ale programelor europene.

·    In perioada 28-31 octombrie s-a  desfasurat la Bucuresti Conferinta MICE (Meetings Incentive Congresses/Conferences Events/Exhibitions), manifestare dedicata industriei de evenimente organizata de Asociatia Profesionistilor din industria de evenimente (APER)”.

·     Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turim si sub Inaltul Patronaj al Departamentului pentru IMM, Mediu de afaceri si Turism si doreste sa determine pozitionarea cit mai exacta a Romaniei in ceea ce priveste turismul de business si evenimente, in contextul European si Global, precum si perspectivele de dezvoltare  a acestui tip de activitati pe termen scurt, mediu si lung;  conferinta a reliefat importanta dezvoltarii acestui segment intrucat sunt multe zone si localitati cu infrastructura adecvata ; a fost exprimata convingerea ca  Romania poate deveni o destinatie MICE importanta. Demn de retinut este faptul ca multe unitati renovate si modernizate dispun de conditiile necesare  pentru organizarea de conferinte/reuniuni. Aspectele discutate in cadrul conferintei au reliefat oportunitatile pe care le ofera Romania pentru acest segment de activitate; ne bucuram sa mentionam ca statiunile balneare dispun de infrastructura adecvata acestui tip de turism, mai ales acolo unde s-a investit recent, cee ace deschide calea pentru colaborari cu firme specializate. 

·     La Busteni s-a desfasurat Forum-ul de turism de sanatate si wellness, in organizarea Fundatiei Amfiteatru, ai ANT si cu sprijinul Colegiului medicilor. Seminarul a reunit un numar important de specialisti – indeosebi medici – care, pe langa informatiile primite,  a avut ocazia vizitarii  unor  unitati specializate din zona ;

La Baile Herculane s-a desfasurat masa rotunda « Herculane – mai mult decat  ape »’, organizata de Asociata Pro Herculane, Primaria Baile Herculane  si hotelul Afrodita, menita a sublinita valentele diferite si benefice ale apelor din statiune, dar si a largi caile de informare privind potentialul statiunii. Conferitna se inscrie intr-un proiect de redescoperire a statiunii si de schimbare a imaginii actuale a statiunii, punandu-se in valoare, pe langa potentialul natural, si investitiile facute in statiune in ultima perioada, posibilitatile de agrement, etc.

·       Recent s-a desfasurat Gala premiilor acordate de  Camera de Comert si Industrie Brasov, care a acordat a SC Aro Palace o diploma de onoare pentru indeplinirea a 75 ani de la infiintare. Recunoasterea activitatii acestui complex, care a reprezentat ani la rand un model de activitate pentru toate domeniile in care activeaza (hotelarie, restauratie,  etc.) si care a facut o adevarata « scoala »pentru multi lucratori din turism , care a avut manageri de top de-alungul anilor a venit ca o incunare a eforturilor depuse de intregul colectiv.  Diploma a fost inmanata  dnei Daniela Tibeica, director general, care a multumit pentru recunoasterea activitatii si a  mentionat despre stradaniile intregului colectiv pentru a pastra standardele ridicate de servicii pe care le presteaza.

Reamintim, incepand cu 15 septembrie a fost demarata o noua campanei de oferte speciale pentru programele de turism balnear : O saptamana de refacere, Decada balneara, Hai la Bai si Welness balnear, la care participa peste 20 de statiuni si peste 40 de unitati de cazare din intreaga tara; Tarifele practicate, neschimbate in ultimii ani, sunt destinate tuturor categoriilor de varsta.

Va invitam sa va petreceti o vacanta pentru sanatate intr-o statiune balneara romaneasca

 

NU UITATI: In perioada 13-16 nov. Se desfasoara la Romexpo, editia 2014 a

                                 TARGULUI DE TURISM AL ROMANIEI

·   In cadrul targului, OPTBR va fi prezent cu un stand mare destinat turismului balnear in care vor expune mai multi membri, se vor face aplicatii practice si se vor acorda informatii de catre specialistii din statiunile expozante ; In ziua de 14 noiembrie, intre orele 11.30-14.00 se va organiza un Seminar cu tema " PERSPECTIVE PRIVIND ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE  PENTRU  TURISM   PENTRU PERIOADA 2014-2020", la care sunteti invitati sa participate.

·   Va asteptam la Romexpo, la standul OPTBR din hala C3.  

 

                                                *      *      *     *      *

ORGANIZATIA PATRONALA A TURISMULUI BALNEAR DIN ROMANIA

BUCURESTI, str. Traian nr. 2, Bl. F1, s.3, tel/fax:  021 322 01 88, optbr@bluescreen.ro,www.romanian-spas.roDaca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


CASA JAD – o experienta croita pentru sufletul tau

Bucuresti, 18 iunie 2014: CASA JAD lanseaza patul de masaj customizabil, alaturi de indemnul „Customize your jade experience”! Specializati in solutii automatizate pentru masaj de relaxare cu valente terapeutice, expertii in “Terapie prin Rasfaț” de la CASA JAD aplica principiile antice ale medicinei chineze folosind tehnologie de ultima generatie....

Beneficiile inotului timpuriu

Copiii mici, cu varsta intre 0 si 3 ani, sunt rapizi, curajosi si curiosi. Pentru acestia, lumea reprezinta un spatiu fara limite gata sa fie explorat. „Primii trei ani de viata sunt cei mai importanti cand vine vorba de dezvoltarea copilului. ...

Izabela Panescu a experimentat un concept de machiaj unic in lume

Izabela Pănescu, realizatorul emisiunii „Tinereţe fără bătrâneţe”, este prima vedetă care a beneficiat de un machiaj spa, în cadrul evenimentului de lansare a acestui concept unic în lume, creat şi brevetat de Mirela Păduraru, consilier în estetică şi trainer cosmetică & machiaj profesional....


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate