SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Piata de turism balnear in 2015

Translate 
  Etichete: tratament , mare , romania , OPTBR , ( , optbr

02 oct 2015

Fresh Water Pools

La Sovata, la Hotelul Danubius Health Spa Resort, se desfasoara cea de-a 11 a editie a Bursei si a Forumului de Turism Balnear a Romaniei.

La eveniment, participa peste 150 de reprezentanti ai hotelurilor baleneare, precum si a bazelor de tratament din Romania.

In cadrul lucrarilor Formului de Turism de la Danubius Health Spa Resort Sovata, ANAT ( Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism) si OPTBR ( Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania) au anuntat ca in anul 2015, cifra de afaceri obtinuta din turismul balenar in Romania se va cifra la aproximativ 350 de miloane de euro.

„Daca in primele sase luni ale anului 2014, statiunile turistice baleneoclimaterice au fost vizitate de  246.000 de turisti, in prima jumatate a anului 2015, numarul acestora a crescut  cu 30%”, a declarat Lucia Morariu, vicepresedinta ANAT.

Situatia prezinta un trend ascendent si la nivel de nopti de cazare in statiunile balneare. Autoritatea Nationala de Turism anunta ca, prima jumatate a anului 2014, bazele de tratament din Romania au inregistrat un nr de 1.169.789 nopti de cazare, pentru ca in aceeasi perioada din 2015 sa se inregistreze 1.306.447 nopti de cazare. Mai exact, o crestere de 11,7%.

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrala, detinand un portofoliu de 56 hoteluri locate in Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia si Romania. In perioada 2003 – 2015 grupul a investit in Romania 21,400,000 Eur  astfel: 

·      in anul 2003 s-a renovat complet fostul hotel Sovata, acum Danubius Health Spa Resort Sovata, valoarea investitiei fiind de cca 8,000,000 EUR,

·      in 2007 s-a renovat centrul de conferinte al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata construindu-se 4 Sali de conferinte co o capacitate de cca 500 persoane.- valoarea investitiei de cca 3,800,000 EUR,

·       in anul 2011 s-a largit centrul spa al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata,  valoarea investitiei cca 2,600,000 EUR - au fost construite 4 piscine, 4 saune si o noua sala de fitness.

·       in perioada 2013 – 2014 s-a renovat complet hotelul Bradet, acum Danubius Health Spa Resort Bradet****. Valoarea investitiei: cca 7,000,000 EUR.

In planul de dezvoltare al Grupului Danubius Hotels pentru Romania, Hotelul Danubius Sovata este hotelul pentru spa si tratamente,, Danubius Bradet  este hotelul de lux pentru conferinte si leisure, iar hotelul Faget urmeaza sa devina un hotel de 3* pentru grupuri si turisti individuali cu bugete mai restranse.Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Hidratare de toamna

In mod oficial, septembrie e inca o luna de vara, insa in mod neoficial, noi simtim ca am intrat in toamna....

Program dedicat starii de bine a angajatilor

„Succesul unei companii se bazează în mare măsură pe oameni. Putem obţine un randament crescut dacă investim în starea de bine a angajaţilor noştri!” ...

Cosmobeauty te asteapta anul acesta la Sala Polivalenta

Cel mai important targ de beauty din Romania, Cosmobeauty, ajuns la cea de-a sasea editie, se desfasoara anul acesta, in perioada 13-15 martie, pentru prima oara la Sala Polivalenta din Bucuresti....


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate