Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

Finantare prin fonduri structurale

Translate 
  Etichete: credit , salon , cu , c

08 oct 2010

Daca aveti mai mult de 12 luni de activitate, puteti beneficia si de fonduri structurale (Fonduri Europene) pentru constructia unui SPA. Programul prin care puteti aplica pentru obtinerea unei finantari nerambursabile este Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 4 „Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, iar domeniul este: Domeniul de interventie 4.3. „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”.

finantare centru spaFinantare prin FEADR : daca sunteti microintreprindere START-UP sau nu, dar cu sediul in mediul RURAL si investitia se va realiza tot in mediul RURAL puteti beneficia de fonduri nerambursabile in limita a 200.000 EUR, maxim 70% din valoarea proiectului, pentru constructia si dotarea unui SPA.

Micro-intreprinderi: intreprinderi care au pana la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 milioane de euro, echivalent in lei, conform Legii 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Orice proiect (constructie SPA, de exemplu) este compus din :

  • cheltuieli eligibile (cheluieli cu investitia propriu-zisa : constructie, achizitionare utilaje) si
  • cheltuieli ne-eligibile (cheltuieli pe termen scurt : TVA, cheltuieli cu trainingurile etc.).

 Cheltuielile eligibile, care sunt eligibile pentru a fi finantate din fonduri structurale, se impart la randul lor in:

  • cheltuieli rambursabile si
  • cheltuieli ne-rambursabile

finantare saunaPractic, fondurile structurale sunt destinate acoperirii cheltuielilor nerambursabile care, in cazul constructiei unui SPA, sau achizitiei de echipamente pentru un SPA, vor varia intre 60% si 70% din totalul cheluielilor eligibile. Sunt bani pe care-i primiti de la UE si nu-i mai dati inapoi, daca ati respectat obiectul creditului si daca nu v-ati indepartat de la proiectul aprobat. UE va efectua controale timp de 5 ani pentru a verifica faptul ca nu au intervenit modificari ale proiectului intial, si ca banii nu au fost utilizati (si) in alt scop decat cel pentru care au fost acordati (scop specificat in proiectul de investitii aprobat).

Tipurile de credite pe care vi le pot pune bancile la dispozitie, in completarea sau pentru accesarea fondurilor structurale, sunt:

credit salon spa

  • Credit « punte »: pentru finantarea cheltuielilor eligibile nerambursabile, pentru acoperirea decalajului intre momentul inceperii constructiei si momentul in care incasati banii de la Autoritati 
  • Credit de investitii: pentru partea aferenta cheltuielilor eligibile rambursabile (care vor fi cam 40% din totalul cheltuielilor eligibile). Pentru diferenta de cheltuieli elgibile pe care nu o vor acoperi fondurile structurale, va trebui sa obtineti un credit de investitii (avand ca destinatie finantarea unor echipamente, sau constructie, in functie de nevoia Dvs)
  • linie de credit pentru partea aferenta cheltuielilor neeligibile (TVA, cheltuieli cu trainingurile personalului)  etc. – pentru finantarea carora va recomandam un credit pe termen scurt (linie de credit sau credit cu scadente pe termen scurt.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la adresa de email: finantare@desprespa.roDaca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta