Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

Spa d or consulting


Autor: Oana Manole
Email: spatrade@gmail.com
Link: http://www.spador.ro/

Cat costa de fapt un tratament spa

Translate 
  Etichete: spa , clienti , serviciu , cost , tratament , pachet , Produse , produse , SPA , ( , c

26 iun 2012

Tratament spaSe intampla: spa-ul este busy, clientii vin si va recomanda, exista o dinamica buna si totusi cand tragi linie profitul nu este ceea ce crezi tu ca ar trebui sa fie.  Discutand despre costurile implicate unui serviciu de multe ori se prefera o abordare simplista prin care se ia in considerare doar costul produselor pentru tratament.  Vrei sa stii cat te costa exact un serviciu si cum poti determina daca un tratament este profitabil sau nu?  Foloseste pasii de mai jos:

 

- Cere distribuitorului sa iti calculeze costul fiecarui tratament inclus in meniul de servicii. Acest cost va include doar produsele! Grid-ul creat de distribuitor iti va oferi urmatoarele date: cantitatea totala a produsului, utilizarea per tratament ( in ml sau gr), numarul de utilizari estimate, suma produselor utilizate in tratament, costul acestuia.

 

Care sunt taxele platite pentru primirea unui transport de produse ( transport, taxe vamale etc.)

 

- Calculeaza costul unui tratament per minut. De ce este important? Vei sti daca utilizarea cabinei pentru acest tratament este profitabila.

 

 - Determina care este numarul de clienti care au folosit acest serviciu complimentar. Poate ai facut traininguri, poate ti-ai invitat prietenii sau poate ai avut clienti VIP carora le-ai oferit un anumit serviciu. Chiar si un serviciu performat gratuit include aceleasi costuri ca cele pe care le-ai incasat.

 

- Care este costul terapeutului la o rata per ora. Chiar daca calculezi platile intr-un alt tabel, in care vei include comisionul , bonusurile, trainingurile, salariul de baza si taxele, trebuie sa stii utilizarea teraputului per fiecare tratament in parte.

 

- Costuri asociate spalatului si curateniei in cabine: cat costa spalatul  prosoapelor, cearsafului, halatului,  daca se ofera papuci de unica folosinta etc. Toate acestea sunt costuri afiliate tratamentului.

 

- Produsele monouz folosite: betisoare, dischete, bentite etc.

 

- Daca urmeaza sa incluzi un tratament intr-un pachet promotional, tine cont de aceste costuri pentru a nu avea costuri mai ridicate decat profitul pe tratamente.

 

- Daca incluzi si alte gratuitati ( acces la aria spa sau mini-tratamente) adauga  costurile aferente , cheltuielilor prestabilite.

 

Oana Manole

Consultant  Spa D’Or Consulting/Spa Director eforea spa at Hilton

www.spador.ro

Mob: 0721 070 392

 

 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta