Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

SpaGuide by Maria Rendes


Autor: Maria Rendes
Email: maria.rendes@yahoo.com
Link: http://www.desprespa.ro/SPA-Business/Consultanta-SPA/SpaGuide-by-Maria-Rendes

Cine este si ce face un consultant spa

Translate 

29 ian 2013

Pietre SpaDaca imi permiteti o usoara gluma: ”Consultantul spa este cineva care se pricepe la spa.” La o cautare google veti gasi mai mult de 100 de firme de consultanta spa si consultanti care lucreaza independent, in lume, de remarcat ca si unii distribuitori de produse spa se prezinta consultanti spa, ei ofera insa doar asistenta pe produs si training eventual pe tratamentele pe care producatorii respectivului produs le-au dezvoltat, nu sunt consultanti spa 360 grade, pe toate aspectele unui business spa. E adevarat ca nu exista o cerinta expresa pentru o licenta sau certificare si cei mai multi consultanti spa sunt persoane care au castigat experienta lucrand in spa-uri pe diferite pozitii, manageri sau chiar terapeuti.

 

Consultantul spa ofera solutii pentru investitorii si operatorii de spa pentru dezvolatrea, operarea si conducerea unui spa. Cel mai adesea, cei care deschid sau isi extind un spa cauta serviciile consultantului. Unele spa-uri cheama un consultant si cand nu reusesc sa obtina profitul asteptat, pentru o analiza a afacerii si pentru solutii de imbunatatire. Consultantii spa au neaparat cunostinte de business pe langa cunostintele specifice spa, asa cum am mai amintit acest lucru in articole anterioare.

 

Tot ei sunt aceia care definesc spatiile pe care le are un dezvoltator la dispozitie, in felul in care sa poata fi create experiente spa veritabile. Ei cunosc temeinic operarea unui spa, care este una foarte complexa. Spa-ul este despre facilitati scumpe, intre care unele necesita asistenta tehnica pe tot orarul de functionare, impartite pe zone uscate si umede, ce trebuie alaturate cumva, si totusi mentinut un confort maxim pentru consumator dar si pentru cei care opereaza, este despre aparatura si echipamente, produse cosmetice si de ingrijire de care piata abunda, despre tratamente a caror lista este fara sfarsit, iar competitia va veni, si serviciul spa priveste un raport foarte personal cu consumatorul, care vine la spa pentru ca este stresat, are o durere de spate, poate celulita, poate vrea sa scape de kg in plus sau poate vede in oglinda mai multe riduri decit a vazut cu o zi inainte. Domenii sensibile as zice, sunteti pregatiti ca dezvoltatori de spa sa pasiti singuri pe un asemenea teren? Si cand, daca ati decis sa va faceti spa, in ce moment credeti ca aveti nevoie de un consultant? Raspunsul e simplu: chiar din faza de planificare, si inainte de a cheltui primul leu, sau euro.

 

 

Maria Rendes - Spa Consultant

 

Telefon: 0727 912 653
Email: 

maria.rendes@yahoo.com

 

 

SpaGuide by Maria Rendes Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta