Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

SpaGuide by Maria Rendes


Autor: Maria Rendes
Email: maria.rendes@yahoo.com
Link: http://www.desprespa.ro/SPA-Business/Consultanta-SPA/SpaGuide-by-Maria-Rendes

Consultanta in afaceri – o problema de integritate

Translate 
  Etichete: spa , Produse , produs , business , consultant spa , produse , SPA , cu , maria , c

16 iul 2013

Consultanta in afaceriIncercarile de a indemna investitorii de spa sa apeleze la specialisti inainte de a cheltui intr-un business cu care nu sunt familiari, au fost destule si consistente in cadrul acestei rubrici. Pana unde insa ar trebui sa se intinda responsabilitatea consultantului spa si cand iese el din ecuatie? Daca la scurta vreme dupa deschiderea festiva a spa-ului, proprietarul se trezeste fara spa manager, cu cheltuieli fixe pe care nu si le-a imaginat macar, iar echipa complet demotivata de faptul ca spa-ul este putin sau deloc vizitat de clienti, lucreaza la o noua brosura, cineva a fost in eroare. O negociere defectuoasa cu consultantul spa? Eroarea nestiintei acestuia sau problema lipsei unei virtuti simple - integritatea?

 

Consultanta in afaceri este o profesie ingrata, dar si barfita, pe buna dreptate insa. Asadar, atentie la consultantii care s-au nascut doar cu costul unei carti de vizita, atentie cum termenul de spa consultant este o acoperire pentru furnizorii de echipament si produse spa, si asigurati-va ca in cazul in care un spa manager sau spa director in perioada cautarii unei noi pozitii va asista la dezvoltarea de spa, nu paraseste proiectul inainte sa-si termine treaba si sa va ofere garantiile unui business de succes. In plus, industria spa moderna romaneasca este inca in fasa, iar lipsa specialistilor in domeniu este nu numai o problema pe plan local dar si la nivel global.

 

Spa-urile de hotel si resort nu mai sunt doar facilitati care va situeaza aparte de alti competitori, spa-ul este o necesitate si doar ridicandu-l frumos, planurile spre succes nu vor veni singure. Spa-urile mediocre nu mai sunt acceptabile. Asigurati-va cum consultantul planuieste si cheltuieste in interesul d-voastra, si agreati impreuna un plan strategic pe toate aspectele businessului, pe cel putin un an de la deschidere. Nu numai unul operational, dar si unul de marketing, personal, de vanzari si financiar. Marea incercare si tinta este de a oferi si pastra nivele ridicate ale serviciilor cu costuri de operare joase. Primele facturi de operare n-ar trebui sa va surprinda daca totul a fost planuit corect.

 

Munca unui consultant spa nu e similara cu aceea a unui designer de interior care v-ar decora casa, in care apoi va veti descurca singur. Si mai ales fiti sigur ca puteti impartasi impreuna aceeasi viziune despre noul business, care va ghida apoi intreaga operatiune, aceasta fiind punctul de plecare.

 

Maria Rendes - Spa Consultant

Telefon: +40 727 912 653
Email: maria.rendes@yahoo.com

SpaGuide by Maria Rendes

 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta