Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

Spa d or consulting


Autor: Oana Manole
Email: spatrade@gmail.com
Link: http://www.spador.ro/

Cum estimezi consumul de apa in spa

Translate 
  Etichete: spa , tratament , piscine , tratamente , SPA , cu , c

06 mar 2012

PiscinaCand incepi sa construiesti un spa multe din intrebari tin de costuri. Sa estimezi toate cheltuielile pe care le vei avea este cu siguranta o munca tare ´simandicoasa´.

 

Cum evaluezi consumul de apa si implicit, cum determini ce sisteme de incalzire a apei vei necesita?

 

Intai vei face o lista cu toate echipamentele si instalatiile pe care le vei avea in spa. Trebuie sa stii care sunt cerintele pentru functionarea la capacitate maxima a fiecarei piese de echipament astfel incat sa fii pregatit pentru cazul in care vei avea uzaj de 100%. De multe ori esti tentat sa alegi calea safe de maximum 80% ca peste tot , dar, credeti-ma, aici nu este cazul.  Formula este simpla: se calculeaza cata apa vei folosi in fiecare zona , cu fiecare piesa de echipament la 100% capacítate. De exemplu daca ai o cada Cleopatra, o data ce ai ales cate jeturi va avea, poti cere celui care livreaza specificatiile tehnice. Acestea iti vor spune cata apa va scoate afara fiecare jet  in parte/minut ; vei lua in calcul si umplerea cazii. (Atentie, in cazul dusurilor Vichy, dusurilor cu jet  sau cazilor cu hidromasaj cantitatea de apa diferentiaza si in functie de presiune).

 

O data aflat acest lucru, va trebui sa calculati cate minute de tratament veti avea in fiecare zi cu acel echipament( in functie de cate minute dureaza diversele tratamente facute cu Vichy). Estimeaza maximum de tratamente  pe care le poti administra in acea zi. Astfel , vei avea consumul de apa total pentru acea piesa de echipament, la 100% capacítate. Fa acelasi lucru pentru scaunul de pedichiura, dusul Vichy, paturi de tratament cu apa, capsule, grottos, piscine etc. Inginerul care se ocupa de partea de hidraulice va poate asista cu cerintele in ce priveste sistemul de incalzirea a apei.

 

Oana Manole

Spa Consultant- Spa d´Or Consulting

www.spador.ro

Tel: 0721 070 392

 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta