Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

SpaGuide by Maria Rendes


Autor: Maria Rendes
Email: maria.rendes@yahoo.com
Link: http://www.desprespa.ro/SPA-Business/Consultanta-SPA/SpaGuide-by-Maria-Rendes

Evolutia conceptului de Spa

Translate 
  Etichete: competitia , spa , wellness , dans , serviciu , SPA , cu , maria , c

11 dec 2012

 SpaIndustria spa romaneasca trebuie sa recupereze nu numai un decalaj consistent deja fata de dezvoltarea acestui sector pe alte arii geografice dar si sa faca fata si unei dinamici extraordinare cu care conceptul modern de spa evolueaza. Iar aceasta evolutie e pe mai multe directii chiar. De exemplu, daca in urma cu 20 – 25 de ani consumatorii de spa erau in general femei bogate supraponderale, astazi spaul e consumat de toate varstele si de ambele sexe. Pot aminti o alta evolutie, mai in profunzime - wellness versus amenajari de lux. Chiar definitia luxului cu referire la spa s-a schimbat, daca in trecut se referea la servicii si amenajari, astazi „luxul ca si experienta” devine reper. Spaul este considerat de lux in masura in care reuseste sa ofere experiente, pozitive binenteles, in alte cuvinte, trairi pe care consumatorul le ia cu el pentru multa vreme sau chiar pentru totdeauna.

 

“Experience is golden”

 

In timp ce serviciul si materialele raman importante totusi, oaspetii vor mai mult ca niciodata autenticitate de la proprietate la proprietate, interactivitate, distractie si diversitate. Branduri mari care opereaza azi in mai multe locatii sunt preocupate doar de o constanta in serviciu si de nivelele de finisaje, insa ofera diversitate pe fiecare locatie in parte.

 

Deci spaul a evoluat de la rasfat, la relaxare, iar astazi, spaul este totul despre wellness si sanatate. Toate aceste schimbari in cerere se succed foarte rapid si spaurile trebuie sa le faca fata. Este nu numai un dans in pasi rapizi ci un adevarat maraton, daca ne gandim ca cererea de piata ar trebui sa determine dezvoltarea. In vreme ce facilitatile se copiaza cu usurinta si competitia este acerba, cei care raman in competitie sunt cei atenti la cerere, la ce doresc consumatorii, aceia care pot sa tina pasul cu aceste schimbari rapide la care m-am referit anterior, si aceia care inoveaza inspirat. In lumea spa ceea ce este nou astazi, maine poate deveni uzual.

 

 

Maria Rendes - Spa Consultant

Telefon: 0727 912 653
Email: maria.rendes@yahoo.com

SpaGuide by Maria RendesDaca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta