Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

Lotus Therm Spa and Luxury Resort: noul complex balnear de 5 stele din Baile Felix

Translate 
  Etichete: statiune , finantare

10 oct 2015

Mihai Fercala, presedinte SIF TransilvaniaEc. Mihai Fercala, presedinte SIF Transilvania: „Noul complex balnear de 5 stele din Baile Felix ofera servicii superioare fata de unitatile similare din Ungaria”
 
Intr-un loc in care din pamant izvorasc ape vindecatoare, iar in aer se intalnesc crengile dese ale copacilor din padurea Felix, s-a inaltat o cladire somptuoasa desprinsa parca dintr-o statiune de lux de pe meleaguri straine: Lotus Therm Spa & Luxury Resort. 
 
Ma apropiam cu pasi repezi de usa de la intrare si nu-mi venea sa cred ca sunt doar la cativa kilometri de Oradea si nu intr-un centru medical high-class din Germania sau din Turcia. Dincolo de sticla impozanta care inveleste o cladire imensa, se afla unicul complex balnear de cinci stele din Romania. Viitorul balneologiei romanesti suna promitator – potrivit domnului Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania (unul dintre actionarii majoritari ai Lotus Therm), urmeaza sa mai fie inaugurate si alte investitii impresionante din sectorul balnear. In Covasna, exista deja doua proiecte finalizate recent – Hotelul „Caprioara” (de 4*), respectiv Complexul Balnear „Bradul” (de 2*) – si ambele fac parte din amplul proces de modernizare a turismului de sanatate autohton. „In aproximativ o luna”, promite domnul Fercala, „urmeaza sa mai inauguram inca o unitate de exceptie in zona Covasna”.  
 
Lotus Therm Spa & Luxury ResortExtrem de interesant mi s-a parut si planul de a imbogati litoralul cu doua amplasamente care sa atraga turistii in extrasezon, informatie dezvaluita de domnul Fercala in exclusivitate pentru despreSpa.ro: „Turismul pe litoral este dificil. Investitiile se recupereaza greu, in special din cauza faptului ca perioada de activitate este foarte scurta si acopera doar cateva luni pe an. Tocmai de aceea, investitile in sectorul balnear din aceasta zona se justifica prin faptul ca ar atrage turistii si in extrasezon. Litoralul dispune de toate resursele naturale necesare (cu exceptia apelor minerale) – exista namoluri, conditii balneoclimaterice extraordinare, dar si o apa de mare care face minuni pentru sanatate.” Intr-adevar, talasoterapia (terapia prin apa de mare) este extrem de benefica in cazul a nenumarate afectiuni si s-ar putea transforma cu usurinta in motivul nr. 1 pentru care turistii sa viziteze Marea Neagra in afara perioadei de vara. Deocamdata, complexele balneare din Saturn si Eforie Nord sunt in faza de proiect, urmand ca planurile si sursele de finantare sa fie definitivate la finele acestui an. Iar daca totul merge bine, pana la sfarsitul anului 2016 vom mai avea doua statiuni balneare cu care sa ne mandrim. 
 
 
In ceea ce priveste proiectul Lotus Therm, care a fost inaugurat in 10 octombrie, domnul Fercala este de parere ca „noul complex balnear de 5 stele din Baile Felix ofera servicii superioare fata de unitatile similare din Ungaria care erau vizitate pana acum de romanii dornici de relaxare si metode alternative de tratament”. Investitorii sunt cinci la numar (SIF Transilvania, SC Turism Felix; SIF Oltenia, SIF Moldova si SIF Muntenia) si se asteapta ca pana si ungurii sa-si „tradeze” propriile statiuni si sa vina la noi, in Romania, unde vor gasi conditii mai bune.  
 
Lotus Therm Spa & Luxury ResortInvestitiile din cazul Lotus Therm se ridica la 29,3 miliioane de euro, din care aproximativ 30% au fost furnizati de catre SIF Transilvania, societate condusa de domnul Mihai Fercala.
Dansul este de parere ca pentru amortizarea sumei investite va fi nevoie de o campanie foarte inteligenta de promovare, care sa atraga pentru inceput clasa medie. „Tarifele nu sunt nicidecum prohibitive. Deocamdata, ne gandim la oferte promotionale, care sa convinga turistii din clasa mijlocie sa vina la noi. Vorbim despre preturi cu aproximativ 7-10% mai mari decat cele de la Hotel International, o unitate deja consacrata, aflata in imediata apropiere a Lotus Therm.”
 
Singurul obstacol in calea dezvoltarii statiunilor balneare romanesti ramane infrastructura. „Ne punem sperantele si in aeroportul din Oradea, care urmeaza sa fie in curand gazda unor curse internationale”, conchide domnul Fercala. 

 

Lotus Therm Spa & Luxury Resort

 

Alexandru Radulescu

Cyndia Gulyas

 

 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta