Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

Pregatirea piscinei pentru iarna

Translate 
  Etichete: namol , piscina , spa , SPA , cu , c

08 noi 2011

 

Te-ai pregatit de iarna?

 

 

Cum iarna bate la usa si vremea rece nu se lasa asteptata ne-am gandit sa-ti prezentam un checklist cu pasii esentiali pregatirii piscinei centrului tau spa pentru iarna. Bineinteles acestea se aplica doar in cazul piscinelor de exterior, doatate cu liner. Daca Spa-ul tau are piscina interioara nu este cazul sa iti faci probleme pe tema anotimpurilor.

 

piscine iarnaOdata ce ai bifat toate etapele din lista de mai jos poti fi sigur ca piscina ta va face fata cu brio chiar si celei mai neplacute ierni anuntata de meteorology, iar la anul clientii tai se vor putea bucura de ea chiar din primele zile de primavara.

 

1)    Verifica termometrul – Temperatura exterioara trebuie sa fie cuprinsa intre 12º si 0ºC. In acest interval de temperatura toate micro-organismele din apa intra in starea de hibernare.

 

2)    Aplica doza de soc – Cu 2 saptamani inainte de “inchiderea oficiala” a piscinei pentru iarna este recomandata o clorinare soc pentru a distruge bacteriile si micro-organismele aflate in conducte si in apa piscinei.

 

 

3)    Intretinerea filtrelor – Fiind vorba despre o piscina publica, filtrele vor fi pe baza de nisip. Verifica aspectul materialului filtrant. Daca nisipul este pietrificat sau are un aspect de namol trebuie inlaturat, iar rezervorul filtrului curatat. Este recomandat ca nisipul din filtre sa fie schimbat cel putin odata la trei ani sau in momentul in care se colmateaza.

 

4)    Redu nivelul apei – Atunci cand nivelul clorului scade spre 0 mg/l  apa din piscina trebuie redusa pana ce nivelul acesteia se afla cu 15–20 cm sub gurile de refulare.

 

5)    Aplica tratamentul pentru iarna – Odata ce nivelul apei din piscina a fost redus, se poate adauga tratamentul specific lunilor de iarna. Substanta folosita este formata din solutie anti algic si anti calcar.

 

6)    Curatenia de Sarbatori – este valabila si in cazul piscinelor. JPartea aflata deasupra oglinzii apei trebuie curatata.

 

7)    Instaleaza plutitorii – Acestia au rolul de a prelua presiunile aparute asupra bazinului in perioada de inghet-dezghet si sunt recomandati in cazul piscinelor cu liner.

 

8)    Ingrijirea instalatiei – Instalatia trebuie golita de apa, iar echipamentul piscinei (pompa, filtrul si scara din inox) depozitate intr-un loc ferit de inghet si ninsoare

 

prelata piscina

 

 

9)    Piesa de rezistenta – Prelata. Este sistemul de siguranta atat pentru cei care au acces in preajma piscinei, fie ei oameni sau animale, cat si pentru piscina. In plus, aceasta va proteja piscina de impuritati si zapada, iar in primavara procesul de curatare al piscinei va fi scurtat.

 

Material furnizat de Kasta Metal

Specialist: Cristina Grigorescu

 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta