Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

Spa d or consulting


Autor: Oana Manole
Email: spatrade@gmail.com
Link: http://www.spador.ro/

Proceduri operationale standard ( SOP - uri )

Translate 
  Etichete: retete , spa , training , tratament , SPA , cu , ( , c

22 noi 2011

SPA managementTot ceea ce facem in business-ul nostru este ( sau ar trebui) considerat un proces. De la vanzarile catre publicul care viziteaza spa-ul, trecand prin procesul de intampinare a oaspetelui in salon, ceea ce oferim ca informatie la receptie, performarea serviciilor, retailul, colectarea platilor si programarea urmatoarei lor vizite, toate sunt un proces.

 

Procedurile pentru fiecare pas al procesului constituie de asemenea procese, care descriu in detaliu ceea ce este de facut. Cand aceste proceduri sunt instituite si descrise cat mai amanuntit posibil lasam foarte putin dubiu in mintea angajatului sau reprezentantului nostru in legatura cu ce este asteptat de la ei, care ar trebui sa fie rezultatul fiecarui proces si ceea ce trebuie sa faca intr-o situatie data. Munca lor este mult facilitata daca acest set de proceduri este pre-existent.

 

Trebuie incluse de asemenea toate pregatirile speciale care fac spa-ul tau unic  si ordinea in care acestea sunt livrate catre oaspete. SOP-urile trebuie scrise ca o reteta: ce ingrediente folosesti, cum amesteci ingredientele, care sunt pasii de urmat, in cat timp si care va fi rezultatul final. O data create aceste retete livrezi trainingul, parte la fel de importanta in oferirea unui tratament minunat. Daca investesti timp si atentie in crearea procedurilor si in training este posibil ca terapeutii tai sa faca acelasi tratament manevra cu manevra si receptionistii sa ofere aceleasi detalii cu promptitudine si profesionalism. Exact ce voiai, nu?

 

Oana Manole

Spa Consultant – Spa D´Or Consulting

www.spador.ro , 0721 070392

 

 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta