Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

Spa d or consulting


Autor: Oana Manole
Email: spatrade@gmail.com
Link: http://www.spador.ro/

Reguli de prezentare si igiena pentru terapeutii spa

Translate 
  Etichete: facial , terapeut , wellness , machiaj , Oana Manole , SPA , cu , c

07 aug 2012

Am asistat recent la dificultatea unui spa manager de a impune standardele de ingrijire si prezentare pentru personalul spa. Cand lucrezi in industria de sanatate, wellness si frumusete, modul in care te prezinti este esential. Demonstreaza oaspetilor ca nu doar lucram in industria spa ci ca si traim dupa principiile si filozofia spa. terapeut spaPersonalul trebuie sa urmeze un set de reguli de igiena si prezentare:

 

·  Dusul zilnic este necesar. De asemenea, daca in timpul tratamentului un terapeut transpira mult trebuie sa aiba un set de haine de schimb si sa se duseze in pauza.

 

·  Se foloseste deodorant si se evita parfumurile puternice. Pentru ca parfumul este accentuat de caldura, eu nu recomand utilizarea acestuia la munca.

 

·  Se vor lua masuri pentru evitarea unei respiratii grele sau care miroase a cafea sau tutun.

 

·  Mainile si unghiile trebuie pastrate curate, oja (daca se foloseste este intr-o culoare neutra, bej sau roz pal) unghiile trebuie taiate scurt. Este foarte important ca mainile sa pastreze un aspect natural, fara unghii cu gel sau culori stridente.

 

·  Machiajul trebuie sa fie natural. Eu recomand sa existe machiaj discret astfel incat sa se mascheze o fata obosita, si acesta trebuie improspatat la nevoie.

 

·  Parul trebuie sa fie tuns ingrijit, niciodata ud. Parul lung trebuie prins la spate astfel incat fata sa fie descoperita. Parul barbatilor trebuie tuns ingrijit sau prins daca este lung. Parul facial, daca exista trebuie de asemenea tuns scurt si mentinut jurnalier. Eu recomand sa nu existe parul facial la barbati- o fata proaspat rasa da impresia de curat.

 

·  Bijuteriile trebuie sa fie mici si discrete, iar in cazul barbatilor, in afara verighetei nu se admite nicio bijuterie.

 

·   Uniforma se va purta tot timpul si va fi calcata si curata. Una dintre angajatele McDonalds mi-a spus recent ca stafful McDonalds este pus sa isi calce uniforma la intrarea in tura, de fiecare data. Mi s-a parut o idee buna.

 

·  Pantofii trebuie sa fie curati si in stare buna, nu scalciati de atat purtat, indiferent cat de comozi au devenit. Nu sunt impotriva efectuarii terapiilor in picioarele goale daca pedichiura si estetica degetelor permite.

 

·  Si, foarte important, inainte sau dupa ce terapeutii si-au terminat progamul de munca nu mai trebuie sa intre in receptie sau in zona spa in haine de strada, fara makeup si par ingrijit.

 

·   De asemenea, ecusonul cu numele trebuie mereu purtat.

 
Oana Manole
Spa Consultant
Spa DÓr Consulting
0721 070 392


Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta