Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

SPA - ul tau este profitabil

Translate 
  Etichete: SPA , Spa , business , cu , c , consultant spa , retete , mare , spa , piata spa

15 noi 2017

SPA - ul tau este profitabil
 
Exista doua raspunsuri valabile: DA sau NU
 
Daca raspunsul tau este DA, atunci te felicit! Esti pe drumul cel bun pentru ca fie ai inteles de la bun inceput profilul business-ului sau ai crescut in acest domeniu, fie ai avut parte de un consultant spa care te-a ghidat si ajutat sa faci de la bun inceput pasii corecti si sa eviti “greselile incepatorului” care se traduc in timp si bani pierduti, ce se recupereaza greu sau deloc.
 
Desigur ca nu exista retete de succes, insa capcana cea mai mare a acelor care investesc intr-un asfel de business este entuziasmul de inceput care se traduce prin expresia "eu ma pricep la business, deci pot sa fac si din spa un business de succes". 
Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa...
 
Principalul factor care poate duce spa-ul catre pierdere este gestionarea "nefericita" a investitiei initiale. 
Aceasta este directionata in proportie de 80 - 90% catre dotari si echipamente, iar bugetul alocat resurselor umane si promovarii este din ce in ce mai mic, adaugand si cheltuielile neprevazute, care de regula, se ivesc tot la partea tehnica.
 
Mai mult decat atat, pe termen lung, vei descoperi multe zone din spa-ul tau care nu produc bani, ci doar consuma. De acea planul initial trebuie sa includa si un astfel de calcul: ce profit iti aduce fiecare metru patrat?
 
Al doilea factor care poate duce spa-ul pe pierdere este ca, desi locatia este superba, dotarile sunt si ele extraordinare, personalul este slab pregatit pentru a scoate in evidenta spa-ul: nu are notiuni elementare de eticheta, customer care, nu cunoaste serviciile si dotarile spa-ului, nu reuseste sa faca o vanzare reusita etc. Mai mult decat atat, nu detine calitatile necesare pentru a fi gazda perfecta!
 
In acest mod, nu doar ca vei pierde garantat un numar semnificativ de clienti, dar vorba se transmite repede si va trebuie sa-ti repari imaginea… Din nou, o cheltuiala neprevazuta!
De ce se intampla acest lucru? Pentru ca, acest instrument fantastic si esential pentru business-ul tau - ECHIPA - nu este valorificat si slefuit la maxim! De regula, banii cheltuiti cu pregatirea si formarea personalului sunt trecuti la rubrica cheltuieli si nu la cea de INVESTITIE… Si am bifat iarasi o greseala costisitoare.
 
Iar al 3-lea lucru la care foarte putini se gandesc sa-l faca este sa vada prin ochii clientului: ce vede clientul cand intra, ce miros simte, ce aude, care este prima persoana cu care intra in contact, ce impresie isi face in primele 5 secunde, ii este usor sa ajunga la vestiar, pe unde trece sa ajunga dintr-o zona in alta, are tot ce ii trebuie la indemana, la cine apeleaza cand are nevoie de ajutor, clientul traieste cu adevarat o experienta extraordinara etc.
Acestea nu sunt trucuri, sunt situatii reale "culese" din piata spa din Romania.
 
Asadar, gandeste-te bine =) Care este motivul pentru care SPA-ul tau nu aduce profit?
 
Este foarte posibil sa nu ai un raspuns clar la aceasta intrebare sau doar sa presupui care ar fi punctul slab al business-ului, dar SOLUTIA o vei gasi atunci cand ai identificat foarte precis problema si sursa ei.
Dar orice problema are cel putin doua solutii as asa ca poti alege
a. Sa iti prezinti onest problema unui consultant spa
b. Sa aduci in spa un Client Misterios, cu pregatire in spa, care iti va spune in detaliu tot ce vede clientul, ce ii place si ce nu, ce ar dori sa vada, cum este si cum ar vrea sa fie tratat etc.
 
Mult succes in demersul tau si nu uita ca o problema nu se rezolva de la sine; ea ramane acolo si va aparea iar si iar pana cand i se gaseste rezolvarea.
 
Cheia e la tine!

Alina Nitu

Spa & Hospitality Advisor 

 

+40 743564796

www.spa-advisor.roDaca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta