Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

SpaGuide by Maria Rendes


Autor: Maria Rendes
Email: maria.rendes@yahoo.com
Link: http://www.desprespa.ro/SPA-Business/Consultanta-SPA/SpaGuide-by-Maria-Rendes

Servicii SPA pentru bolnavii de cancer

Translate 
  Etichete: ten , tratamente , tratament , SPA , cu , maria , c

13 aug 2013

Servicii SPA Acest articol este inspirat de unul de pe site-ul ISPA, si, desi cred ca, industria romaneasca spa are multe de ajustat pana sa se compare cu cea a SUA, as dori ca aceste randuri sa trezeasca nu numai inspiratia operatorilor de spa, dar si sa miste sensibilitatea tuturor acelora care se pot implica in alinarea suferintelor provocate de aceasta cumplita boala.  

 

ISPA spune povestea unei bolnave care dupa toate acele investigatii, scanari si chimioterapie, a simtit nevoia de a-si vindeca si mintea si a-si supune corpul unor experiente pozitive. Stim cu totii cum chimioterapia poate cauza acnee severa, ten iritat, pierderea parului si toate aceste conditii pot afecta mental bolnavul. Daca nu arati bine, nu te simti bine. S-a indreptat inspre un spa al carui proprietar a inteles sa-si adapteze serviciile cerintelor unor asemenea oaspeti, nevoilor lor fizice speciale, si cum sa personalizeze fiecare vizita a lor. De exemplu, dupa o mastectomie in care au fost eliminati noduli limfatici, nu se va efectua masajul bratului care ar stimula fluide inspre axila. Sau, atentie trebuie acordata eventualei medicatii de care bolnavul beneficiaza.  

 

In SUA te poti licentia ca si estetician oncolog. Reamintesc cum estetica se refera la practici de infrumusetare a tenului. Ei au deja esteticieni oncologi experti si 2010 e considerat anul inceputului raspandirii largi a esteticii oncologice in tara. Motivul intarzierii practicarii acesteia a fost, cum este si de inteles, reticenta scolilor de meserii de a lucra cu pacienti care au suferit tratamente medicale. In SUA, obtinerea unei licente de estetician intr-o scoala traditionala, presupune practica pe persoane sanatoase, si nu pe diabetici, femei insarcinate etc, multe din aceste scoli nepermitandu-si asigurarea necesara pentru a pune sanatatea oamenilor in mana unor studenti. De asemenea, cand e vorba de asigurarea serviciilor de sanatate, conditia data de urmarile chemioterapiei, desi una medicala, cade in categoria cosmetica, neacoperita de societatile de asigurare. Insa serviciile spa oferite in scopul reducerii/indepartarii efectelor chemioterapiei completeaza tratamentele pentru bolnavii de cancer, asa cum recunosc si medici ai spitalelor oncologice. Unul dintre ei declara ca SPA-urile sunt locuri foarte pregatite in a ajuta bolnavii de cancer in recuperarea increderii referitoare la aspectul fizic si le pot asigura starea de bine. Si mentioneaza acest lucru foarte important intrucat considera tratarea cancerului mai mult decat tratarea unei boli, existand o persoana atasata fiecarui caz.  

 

Ce putem face noi? Cereti acceptul medicului care trateaza cazul respectiv pentru fiecare procedura spa propusa.

 

Sursa: ISPA Smart Brief, Iunie 2013

 

 

Maria Rendes - Spa Consultant

Telefon: +40 727 912 653
Email: maria.rendes@yahoo.com

 

SpaGuide by Maria RendesDaca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta