Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

SpaGuide by Maria Rendes


Autor: Maria Rendes
Email: maria.rendes@yahoo.com
Link: http://www.desprespa.ro/SPA-Business/Consultanta-SPA/SpaGuide-by-Maria-Rendes

Spa Management Training - cateva solutii

Translate 
  Etichete: wellness , natura , spa , training , credit , business , curs , SPA , cur , cu , maria , c

18 sep 2012

Spa management trainingUna dintre cele mai mari incercari ale industriei Spa globale e lipsa managerilor calificati, in principal, din cauza faptului ca e un sector ce inregistreaza o crestere foarte rapida.

 

Cum se descurca Spa-urile in fata acestei incercari? Unele promoveaza terapeuti Spa in pozitii de management. Avantajul acestei solutii este faptul ca ei inteleg perfect natura serviciului Spa- de maxima grija pentru starea de bine si sanatatea consumatorului, dar si incercarile specifice mediului Spa. Dezavantajul este insa ca, de cele mai multe ori, ei nu au nici un fel de educatie sau experienta business. Iar un Spa se manageriaza ca un business. O alta categorie de Spa manageri sunt aceia recrutati de unele mari hoteluri din alte arii ale industriei ospitalitatii. In general, acestia, desi au o buna intelegere a principiilor business, nu sunt familiari cu mediul Spa. Spa Directori care vin din “food and beverage” ori “front of house” nu au nici o idee despre ce inseamna Spa.

 

Realitatile industriei Spa de astazi impun nevoia de Spa manageri care au atat training in business, cat si calitati si cunostinte specifice Spa. In continuare e o scurta selectie a celor care ofera educatie in Spa management.

 

Alpine Center in Grecia- partener a renumitei Swiss Business School for Hotel& Tourism Management, ofera programele Spa Management Certificate- 1 an si Spa Management Diploma- 2 ani, ambele in variantele “face to face” si de asemenea online.

 

- Carlton Institute in UK, ofera ½- 3 zile module de training pe diverse teme de management.

 

- Raison D’Etre- e o firma de consultanta ce si-a extins activitatea si in domeniul educatiei, prin doua programe anuale, unul pentru candidatii din Suedia si altul pentru aplicanti internationali.

 

- Irvine- The University of California, ofera educatie online in Spa management din 2008.

 

- The University of Derby – Brixton are o versiune online in Spa management din 2003. Certificatele obtinute sunt echivalente cu diplomele bachelor pentru hotel si restaurant sau cu un master in wellness.

 

- ILIS- este un proiect Innovations and Learning in Spa Management, o colaborare unica intre universitati din Finlanda, UK, Polonia, Spania si Austria, cu scopul de a ridica standardele in industria europeana wellness. Cursurile sunt disponibile atat online prin programul Turku University of Applied Sciences, dar si face to face. Fiecare modul de curs valoreaza 10 puncte in transferal ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System).

 

- Sunt angajatori care iau atitudine in trainingul staffului, e drept si multi care nu o fac.  Banyan Tree are deja un program de training “in house”, Hyatt anunta ca foarte curand va introduce unul. Hilton a lansat recent un program de training in Spa Management pentru proprietatile sale din Asia-Pacific.

 

- ESPA- leader mondial in consultanta Spa, ofera deja de 5 ani – Spa Management Essentials si Spa Management Advanced training.

 

- In unele regiuni unde industria spa si wellness a trezit interes chiar si guvernantilor, cum sunt Maroc si Nicaragua, autoritatile recunosc necesitatea investitiei in Spa Management si actioneaza in acest sens. Regele Marocului vrea sa transforme tara intr-o destinatie wellness.

 

 

- Pe piata romaneasca, Mondo Spa are initiativa, timida deocamdata, dar foarte laudabila, de a raspunde necesitatilor pietei Spa in crestere, prin oferirea de module de educatie Spa.

 

Maria Rendes - Spa Consultant

Telefon: 0727 912 653
Email: maria.rendes@yahoo.com

SpaGuide by Maria Rendes

 

 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta