Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

SpaGuide by Maria Rendes


Autor: Maria Rendes
Email: maria.rendes@yahoo.com
Link: http://www.desprespa.ro/SPA-Business/Consultanta-SPA/SpaGuide-by-Maria-Rendes

Un SPA se opereaza ca un business

Translate 
  Etichete: marketing , spa , personal , wellness , business , curs , SPA , cur , cu , c

29 mai 2012

Design spaEste foarte comun faptul ca Spa-uri sa fie deschise si operate de persoane care nu poseda vreo pregatire in business management. Mai devreme sau mai tarziu o asemenea intreprindere va produce o calitate slaba a serviciilor, personal nepregatit, probleme de flux de lichiditati si nu numai.

 

O incercare majora cu care industria spa se confrunta la nivel global este lipsa managerilor calificati. A fost un drum anevoios pana cand s-a inteles necesitatea aplicarii tuturor principiilor de business management pentru obtinerea profitului promis de aceasta industrie si in acelasi timp a clientilor satisfacuti.  Abia in anul 2001, Universitatea din Derby a introdus primul curs de Spa Management International, ca parte a “Hospitality, Leisure and Tourism School.” De atunci, foarte putine asemenea universitati care ofera educatie in Spa Management.

 

Profesionistii in business management si-au facut cu greu loc intr-un domeniu care are particularitatile lui si oricum a fost nevoie de o adaptare la acestea. In acelasi timp detinatorii de Spa sau profesionistii din lumea Spa si wellness – esteticiene, masseuri etc. care au preluat si managementul, chiar daca au dovedit calitati in anumite arii, spre exemplu- marketing sau planificarea personalului, au dovedit in egala masura slabe calitati in alte domenii, de exemplu– managementul staffului, managementul facilitatilor etc. Drept consecinte- dureri de cap pe termen scurt si lipsa clientilor, probleme financiare si esec pe termen lung.

 

Poate un Spa sa supravietuiasca fara aplicarea bunelor tehnici de management? Raspunsul e cu certitudine NU. In esenta, managementul ia deciziile care afecteaza intreagul business. Daca manageriati un Spa, atunci ar trebui sa aveti cunostinte solide si sa fiti capabil sa acoperiti cel putin urmatoarele:

 

- Managementul operativ

- Managementul resurselor umane

- Managementul facilitatilor spa

- Managementul legislatiei privitoare la domeniul Spa

- Managementul clientilor

- Marketing si vanzari

 

Daca oricare dintre acestea va sunt straine, atunci nu ezitati sa cereti ajutor.

 

Maria Rendes – Spa Consultant Colaborator

SPARTNER- The Wellness Consultants

0727 912 653

maria.rendes@yahoo.com

www.spartner.esDaca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta