Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

Spa d or consulting


Autor: Oana Manole
Email: spatrade@gmail.com
Link: http://www.spador.ro/

Vreau un meniu de terapii interesant. Va vinde?

Translate 

14 mai 2013

meniu de terapii spaAm primit ieri o informatie care m-a facut sa vreau sa va scriu despre terapii spa. Niste terapii spa anume. Foarte multi hotelieri si dezvoltatori cer de la consultant crearea unui meniu spa cat mai diversificat, cat mai mare si cat mai nou pentru ochiul si urechea clientului, fara a se gandi insa la urmatoarele aspecte:

 

- Cu cat meniul este mai larg cu atat mai mare back-bar-ul de produse. Chiar daca unele se regasesc in mai multe terapii, nu ajuta pe nimeni un meniu foarte greu de ´navigat´ si explicat. Ganditi-va la a la carte –meniurile de acest gen va dau confortul ca ingredientele sunt proaspete si atent alese!

 

- Urechea clientului este de multe ori neantrenata pentru denumiri si terapii care suna foarte sofisticat si pe care receptionistii spa nu stiu sa le prezinte. Urmarea? Veti vinde clasicul masaj suedez pana la adanci batraneti…

 

- Meniul spa se face de obicei cu mult inaintea gasirii si formarii echipei de terapeuti. Credeti-ma ca daca ati inclus masaj thai sau shiatsu in meniu ar fi bines a aveti deja pe cineva in vedere pentru aceste terapii!

 

Cum ar spune englezul, ´food for thought´:

 

- Masaje ca Thai, Shiatsu ( si variantele Ashiatsu, Shiatsu-Amma, Zen Shiatsu etc.), neuromuscular au nevoie de o formare a terapeutului de minimum 2 ani. A gasi in Romania terapeuti care nu au invatat aceste masaje de pe YouTube este o provocare!

- Masaje ca Hot Stones, Lava Shells, Hot Candles pot arde pielea oaspetelui daca uneltele sunt manuite nepriceput. Acordati cateva saptamani de formare si practica inainte de a promova astfel de terapii catre oaspeti.

- Abhyanga, Shirodhara, Lomi-Lomi , masajul balinez, Chi Nei Tsang, terapia cranio-sacrala etc. au nevoie de o anumita pregatire si in cultura din care acestea fac parte pentru a fi performate corespunzator.

- Jahara si Watsu necesita o piscina speciala, cu o anumita adancime, sa nu mai vorbim de un terapeut pregatit atat din punct de vedere sportiv cat si ca tehnica shiatsu.

- Deep tissue, masajul sportiv, masajul therapeutic, reabilitarea presupun cunostinte solide de anatomie, contraindicatii, consecinte ale anumitor secvente de miscari. Nu inseamna ca daca se stie masj suedez si se introduc coatele, pumni si apasari profunde acest masaj va face bine sau va deveni automat varianta upgradata in Deep tissue.

- Terapiile alternative ca Biofeedback, Terapie cu cristale, Balansarea chakrelor, Reiki, Integrare structurala,Moxibustia ar fi bine sa fie lasate pentru centrele specializate. Includerea lor intr-un meniu spa , de prea multe ori nu isi atinge scopul. Oaspetele trebuie sa fie pregatit in prealabil pentru aceste abordari.

 

Oana Manole
Spa Consultant, Spa Owner Spa d´Or www.spador.ro
+40-721 070392Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta