Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

Zona wellness in hotel: revolutie, revelatie sau o solutie inteligenta de business

Translate 
  Etichete: cu , sauna , romania , fitness , relaxare , relax , design , clienti , ospitalitate , c

13 apr 2017

Club Vitality
 
Ne aflam intr-un moment-cheie – starea de bine pare sa treaca la un nou nivel si sa devina dintr- un simplu trend o prioritate in viata. Asa ca nu este deloc de mirare ca elementele wellness si fitness au devenit foarte importante si pentru industria hoteliera. Unii ar spune ca este vorba despre o „revolutie”: pana la urma, piata de relaxare a explodat pur si simplu.
Facilitatile wellness ale unui hotel nu se mai reduc la o incapere cu o sauna si cateva aparate fitness, ci se extind acum la zone intregi de spa.
 
Ideea de „sala” (gym) se  foloseste inca extensiv atat in Romania, cat si in strainatate, cu toate ca este un concept invechit. Iar cei care au avut deja „revelatia” relaxarii stiu ca viitorul este strans legat de wellness. Este interesant de analizat impactul pe care adaugarea unei zone wellness/fitness il are asupra veniturilor totale incasate.
 
Am trecut de mult de era in care investitiile in segmentul fitness si spa erau considerate simple pierderi de bani. Hotelierii viitorului au inteles ca accentul pe relaxare a devenit esential pentru clienti, la fel ca alte facilitati precum WiFi-ul, calitatea somnului sau mancarea. A dispune de o zona de fitness & spa este un avantaj competitiv semnificativ de care cei care au avut inspiratia sa-l implementeze ar trebui sa profite la maximum atat in prezent, cat si in viitor.
 
Povesti de succes legate de implementarea unor elemente wellness si fitness exista deja si in Bucuresti, unde am gestionat proiecte complexe menite sa le ofere vizitatorilor experiente complete de relaxare la cele mai inalte standarde.
As dori sa dau exemplu Ramada Plaza Bucharest si Ramada Bucharest Parc, o lucrare in cadrul careia am avut onoarea de a lucra cot la cot cu domnul Daniel Ben-Yehuda. Acesta este un vizionar care a vrut sa iasa din tipare si a luat decizia inteleapta de a investi in facilitati legate de starea de bine: „Ramada Plaza Bucharest si Ramada Bucharest Parc cuprind unele dintre cele mai apreciate facilitati de ospitalitate din oras atat datorita amplasamentului verde, situat in imediata apropiere a Parcului Herastrau, cat si prin prisma accesului facil la principalele obiective turistice si de afaceri din Bucuresti.
 
Urmarind tendintele internationale si solicitarile clientilor nostri, am considerat oportuna si binevenita deschiderea Clubului Vitality. Prezenta acestuia a fost imediat remarcata atat in recenzile clientilor nostri, cat si in gradul de ocupare care a crescut cu aproape 20%.”, constata Daniel Ben-Yehuda, General Manager Ramada Plaza. Clubul Vitality este unul dintre cele mai primitoare si moderne zone de wellness din Bucuresti. Ofera facilitati de prima clasa atat oaspetilor, cat si membrilor. Spatiul incorporeaza nu doar tehnologie de ultima ora, ci si un design modern, atragator si functional. Toate aceste facilitati si servicii au adus un plus complexului  de ospitalitate deja existent, iar cresterea poate fi dovedita de toate site-urile de rezervari online si recenziile turistice in care evaluarile au crescut semnificativ: „Feedback-ul pozitiv primit de la clienti ne motiveaza sa mentinem standardele la cel mai inalt nivel si pe viitor”, a completat directorul general. In prezent, lucrez in paralel la mai multe proiecte autohtone de wellness si ma simt norocos sa fac parte din acestea in calitate de consultant. Este o reala placere sa contribui la conturarea unui nou inceput in Romania – era wellness. Schimbarea este dificila pentru multi, iar investitorii trebuie sa se afle intr-o cautare continua a posibilitatilor de diferentiere fata de competitori.
 
Viitorul inseamna wellness, iar pentru cei care imbratiseaza acest concept, urmatorii ani vor veni cu o multitudine de succese si solutii inovatoare de business.
 
AUTOR: George Bakopanos
Consultant Wellness
Fitness & Wellness Consultant
mrgbakopanos@gmail.com
+40 744 555 220
 

Articolul a fost publicat in Revista Spa & Wellness, editia mai 2016.  Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta