Despre noi |  Contact      |       RODespreSpa pe Facebook DespreSpa pe Twitter Aboneaza-te prin RSS pentru a primi noutatile despre SPA si Wellness

Ambasador in Romania
Partener media in Romania

Industria Saloanelor si a Spa - urilor are o usoara crestere in al doilea sfert al lui 2013

Translate 
  Etichete: SPA , cu , c , administrator

02 oct 2013

Dupa o stagnare in primul sfert al anului, in Asociatia Profesionistilor in Frumusete (PBA) indicele de performanta Salon/Spa a crescut cu 0.2% in al doilea sfert din 2013, atingand cel mai inalt nivel din al doilea sfert al anului 2012. Vanzarile facute in castig, nivelul de pregatire crescut al staffului si cresterea capitalului pentru cheltuieli, toate au contribuit la aceasta crestere. Mai mult, Indexul Situatiei Curente a crescut cu 0.7% ajungand la 101.1%, in timp ce Indexul Asteptarii a scazut usor cu 0.2% ajungand la 104.2%.
 
Indexul Situatiei Curente, care masoara trendurile curente prin cinci indicatori ai industriei (vanzari servicii, retail, trafic clienti, angajati/ora, si cheltuieli de capital) a ajuns la 101,1%, crescand cu 0,7% fata de primul sfert al anului. Indexul Situatiei Actuale a ramas peste 100 pentru al 3-lea sfert consecutive, ceea ce marcheaza o expansiune in industria indicatorilor.
 
Segmentele de vanzari servicii, retail, trafic clienti, angajati/ora, si cheltuieli de capital in cel de-al doilea sfert al lui 2013 au fost mai puternice. 53% din administratorii de salon/spa au raportat o crestere a vanzarilor de tip toate-la-un-loc intre al 2-lea sfert din 2012 si al 2-lea sfert din 2013. Similar, administratorii de spa-uri si saloane au raportat o crestere de 36% in cheltuieli de capital fata de 28% in 
primul sfert de an. In contrast, orele per angajat au fost intr-o usoara scadere. In timp ce acest segment nu a provocat ingrijorare, a contracarat indicatorii pozitivi.
 
Administratorii de salon/spa erau aproape siguri de cresterea serviciilor de vanzari. Oricum, din ce in ce mai putini administrator de salon/spa sunt optimisti in legatura cu directia economiei si nu au in plan sa extinda stafful propriu in urmatoarele luni sau sa faca cheltuieli de capital consistente pentru echipament, extindere sau remodelare.
 


Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!

Brosura SPA Business 2014
Revista SPA & Wellness
Recent inregistrate

pot utiliza Carduri / Vouchere Cadou SPAFirme consultanta