SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Blog Specialist Masaj


Autor: Simion Andrei Claudiu
Email: andrei.s.claudiu@gmail.com
Link: Blog Specialist Masaj
Site propriu: http://www.specialistmasaj.ro/

Tai Chi Chuan

Translate 

10 aug 2012

Tai Chi Chuan este o arta marțiala interna, recunoscută pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității celor ce o practica. Este daca vreti, o meditație în mișcare, practicantul încercând să fie mereu conștient de corpul său și de mediul înconjurător, conducând mișcarea cu mintea într-o stare de relaxare activă și alertă.

Tai ChiFormele de Tai Chi Chuan sunt destinate creșterii forței naturale, creării unei stări superioare de relaxare și dobândirea unor abilități de luptă, avand ca scop final aducerea practicantului într-o stare superioară de focalizare, disciplină, echilibru și armonie cu Universul.
Exercițiile calistenice și de respirație dateaza încă din anii 1100 î.e.n.
Istorisiri despre apariția Tai Chi Chuan-ului au apărut abia mai târziu, când arta era deja larg răspândită..
Timp de secole Tai Chi Chuan a fost ținut secret și transmis din generație în generație.
Practica Tai Chi s-a transmis până în zilele noastre prin trei mari tradiții: 
- stilul familiei Chen, cu combinații de tehnici lente și explozive;
- stilul familiei Yang, derivat din stilul Chen în secolul 19, cu un ritm cursiv și uniform;
- stilul familiei Wu, derivat din ambele stiluri menționate, caracterizat prin mișcări subtile ale încheieturilor.
Pe lângă acestea, mai există două stiluri mai puțin cunoscutele: Sun, ce combină elemente din Hsing I și Pa Kua cu secvența Tai Chi, și stilul Hao, derivat din stilul Chen în secolul 19, caracterizat prin subtile și complicate mișcări circulare.
Tai Chi Chuan îmbină armonios mișcarea cu Qigong-ului, fiind considerată o formă dinamică de Qigong. Structura puternică a corpului se dobândește prin practici precum Cămașa de Fier. Echilibrul care permite practicantului să își stăpânească emoțiile în timpul practicii (ca și într-o luptă) se dobândește prin meditațiile taoiste precum Surâsul interior și Cele 6 sunete vindecătoare, iar flexibilitatea necesară pentru executarea liberă a mișcărilor se obține prin exercițiile de Tao Yin.
QigongTai Chi Chuan este unul din cele mai eficiente exercitii de cultivare a sanatatii. Prin circularea energiei prin toate meridianele corpului, el ajută la echilibrarea energetică a întregului organism. Deși Qigong-ul este practica cu aplicații terapeutice mai cunoscută (existând chiar și Qigong medical), și prin Tai Chi putem obține aceleași beneficii, mai ales dacă practica dinamică este completată și de exercițiile de respirație, de meditațiile vindecătoare și de exercițiile pentru flexibilitate și întărirea tendoanelor.
Prin executarea unor mișcări complexe pe ambele părți, practica Tai Chi-ului stimulează ambele emisfere cerebrale. Coordonarea de o complexitate deosebită a mâinilor, picioarelor combinată cu păstrarea unui echilibru perfect și a unei concentrări desăvârșite ajută practicantul să își dezvolte o minte puternică și alertă, stimuland activitatea sistemului nervos central.
Practicantul învață să păstreze coloana dreaptă în permanență, lăsând-o să fie întinsă de către ascensiunea Chi-ului in corp. Pentru a practica cu adevărat Tai Chi Chuan, o persoană trebuie să fie stabilă și elastică precum o salcie, fiind imposibil de luat prin surprindere indiferent dacă împinge, se retrage, se rotește sau pășește, aceste exercii avand rolul de a imbunatati postura practicantilor.
Artele marțiale interne care pun accentul pe puterea internă și nu pe forța musculară se bazează pe întărirea tendoanelor. Tendoanele pot genera mult mai multă forță decât mușchii și avantajul este că ele își păstrează elasticitatea și vigoarea până la vârste înaintate, spre deosebire de mușchi care tind să se atrofieze odată cu înaintarea în vârstă.
Respirația este esențială în lucrul cu Chi - în limba chineză, Chi înseamnă atât respirație, cât și energie. Practicantul inspiră atunci când se retrage și expiră atunci când avansează sau lovește, respirația fiind expresia balansului Yin și Yang și cheia puterii interne și a echilibrului emoțional și mental.
In ceea ce priveste beneficiile la nivel psihic, tehnica ajuta la inlaturarea stresului cotidian, a anxietatii si oboselii, intareste vointa si deschide sufletul, rafinand si amplificand perceptiile.
Exercitiile Tai Chi Chuan pot fi efectuate de catre orice persoana, indiferent de varsta sau sex. Mai mult, ele sunt recomandate ca exercitiu aerobic pentru varstnici si relaxant pentru pacientii cardiaci. In cazul femeilor gravide in luni avansate, vor evita anumite miscari ce presupun incordarea perineului sau aplecari.
Va doresc multa sanatate!
Andrei Claudiu Simion
Specialist tehnici masaj, Consultant spa
Mobil: 0736.339.830
Email: contact@specialistmasaj.ro
www.specialistmasaj.ro
Localitate:
Buton programari online


Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Practica zilnic aceasta tehnica si vei fi ferit de imbolnavire

Se stie deja ca linistea sufleteasca este o conditie primordiala pentru un trup sanatos. Asa cum am descris in acest articol, organismul isi stopeaza temporar functia de autovindecare in toate momentele in care suntem stresati si agitati. ...
Practica zilnic aceasta tehnica si vei fi ferit de imbolnavire - Corp minte spirit

5 moduri (dovedite stiintific) in care ne ajuta meditatia

Atunci cand meditam, mintea se elibereaza de agitatie. Stresul creeaza tulburari din ce in ce mai numeroase in organism, iar acest lucru este dovedit de consumul crescut de medicamente anti-anxietate. ...
5 moduri (dovedite stiintific) in care ne ajuta meditatia - Corp minte spirit

Chi Kung

Chi Kung este un sistem chinezesc antic de prezervare a sanatatii, vitalitatii si longevitatii, avand si o latura spirituala, foarte pregnanta. ...
Chi Kung - Corp minte spirit


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate