RO / EN
SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Uleiul de jojoba

Translate 

27 iun 2012

Ulei de jojobaJojoba este un arbust cu frunze bleu-verzi care creste in zonele semiaride. Acest arbore este foarte longeviv, ajungand la peste 100 de ani si foarte inalt – 5 m. El se cultiva mai ales in America de Nord, tara sa de origini. Jojoba a fost folosit din cele mai vechi timpuri de populatiile de indieni din America si Mexic in scopul infrumusetarii pielii si parului. De cativa ani, Argentina, Australia, Egiptul, Israelul si Peru au inceput sa produca ulei de jojoba.


Uleiul de jojoba are culoarea galbena si este obtinut din semintele fructului de jojoba. Aceste seminte sunt foarte bogate in proteine, continand pana la 60% ulei. Fructul de jojoba contine o singura samanta a carei lungime are de la 2 la 4 cm. Ea poate fi pastrata o perioada indelungata fara a-si pierde proprietatile uleiului pe care il contine. Uleiul de jojoba este obtinut prin presarea la rece a semintelor. Textura uleiului de jojoba il face aparte, semanand mai curand cu o ceara lichida decat cu un ulei.


Din compozitia uleiului de jojoba fac parte in proportie de 96 % ceramide, fapt ce il face sa fie foarte rezistent in timp in fata caldurii si oxidarii, pastrandu-si proprietatile intacte. Ceramidele sunt substante care acopera celulele epidermei, echilibrandu-i totodata si nivelul de hidratare. Ceramidele din uleiul de jojoba sunt foarte asemanatoare cu cele ale pielii si actioneaza acolo unde este necesar, hidratand pielea. In compozitia lui intra si vitamina E care elimina radicalii liberi ai pielii, responsabili de imbatranirea prematura. Un alt ingredient al sau este acidul linoleic care regenereaza celulele pielii.


Crema de zi calmantaPrin compozitia sa el se apropie de sebum, o secretie a pielii care ii asigura hidratarea. Astfel, uleiul de jojoba are proprietati hidratante exceptionale, fiind recomandat ca baza pentru crema de zi si de noapte. El este recomandat mai ales pentru pielea uscata si cu rugozitati, fiind eficient mai ales pentru persoanele cu piele sensibila, deshidratata si acneica.


O alta particularitate a uleiului de jojoba este acela ca actioneaza ca un filtru solar cu indice 5, protejand pielea de radiatiile UV, una dintre principalele cauze a imbatranirii cutanate. Uleiul de jojoba inlocuieste cu succes grasimea de balena in productia de cosmetice, contribuind la protejarea acestei specii aflate in pericol.
Uleiul de jojoba este recomandat si iarna, ajutand pielea sa reziste la frig si la uscaciune. Astfel ca il poti aplica dupa epilare sau ca demachiant. Acest ulei actioneaza asupra problemelor pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul si eczemele. El are de asemenea si efect antiinflamator, prevenind si aparitia ridurilor. 


Balsam de parAcest ulei este exceptional si in ingrijirea parului, hidratand in profunzime si reparand structura firelor de par. Dar nu este destinat doar parului uscat, ci si celui gras, el actionand si asupra sebumului de la nivelul pielii capului. Prin formula sa delicata, uleiul de jojoba este adecvat si ingrijirii copiilor. Pe langa toate acestea, uleiul de jojoba are si proprietati terapeutice: el este folosit la realizarea capsulelor de antibiotice, fapt ce permite administrarea penicilinei pe cale orala. Este foarte important ca uleiul de jojoba sa nu fie asociat cu vitamina A deoarece aceasta ii anuleaza efectul. Pe langa multiplele utilizari amintite mai sus, uleiul de jojoba poate fi utilizat ca lubrifiant pentru masina, luand parte si la fabricarea detergentilor. 


In practica, uleiul de jojoba poate fi folosit ca hidratant facial, aplicandu-se seara. Mai intai tenul este curatat si spalat, iar apoi se aplica uleiul de jojoba, fiind lasat sa actioneze toata noaptea. In sarcina, folosirea lui creste elasticitatea pielii si previne aparitia vergeturilor. In tratamentul acneic, este de preferat sa i se adauge picaturi de ulei esential de arbore de ceai sau cimbru. Adaugat in apa de baie, uleiul de jojoba reduce efectul de uscare a pielii pe care il are apa de la robinet.

Pentru parul deshidratat, se va face un masaj cu ulei de jojoba si se va lasa sa actioneze timp de 20 de minute, capul fiind acoperit cu un prosop cald. In combinatie cu apa si ulei de masline, in cantitati egale, uleiul de jojoba poate fi folosit ca lotiune dupa ras. Aplicat pe fata, el elimina roseata si lasa pielea fina. Uleiul de jojoba face parte din compozitia multor uleiuri de masaj, folosite mai ales pentru masarea mainilor si a picioarelor.

 



Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Produse recomandate:

PRODUSE CU JOJOBA

Lapte demachiant -
Pret: 102 LEI (TVA inclus)

10.2 puncte in
Clubul despreSpa.ro
Vizualizeaza
Lapte demachiant -
Pret: 69 LEI (TVA inclus)

6.9 puncte in
Clubul despreSpa.ro
Vizualizeaza

Articole similare


Argila - pentru o piele mereu tanara

Argila este un adevarat miracol pentru buna functionare a organismului. Cunoscuta inca din antichitate, argila este un remediu natural foarte puternic, pus la treaba de marii medici ai tuturor timpurilor....
Argila - pentru o piele mereu tanara - Ingrediente produse spa

Masline si Ulei de masline

Din cele mai vechi timpuri, maslinele si uleiul extras din ele au fost puse in slujba frumusetii, longevitatii si sanatatii. Azi, maslinii sunt cultivati pentru doua mari utilizari culinare: extragerea uleiului de maslinele si consumul maslinelor ca atare. ...
Masline si Ulei de masline  - Ingrediente produse spa

Avocado pentru o piele mai tanara

Avocado este un fruct foarte bogat in elemente nutritive care au fost utilizate din secole stravechi de civilizatia asteca. Ei au numit acest fruct “ahuacatl“, utilizandu-l mai intai ca aliment afrodisiac....
Avocado pentru o piele mai tanara - Ingrediente produse spa



Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!
harta






Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate
Distribuitori produse cosmetice


Studiouri recent inregistrate






Articole despre wellness si spa in reviste & bloguri