Buna ziua, intre 16 si 19 octombrie vom putea onora doar comenzile de e-voucher (care se primesc prin email).
Va multumim pentru intelegere!
SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Ylang - ylang

Translate 
  Etichete: ulei , ylang-ylang , ylang ylang , masaj , Produse , produse , cu , c

07 mar 2012

Ylang YlangFoarte cunoscuta pentru mirosul sau suav si pentru proprietatile relaxante, floarea de ylang-ylang este adusa tocmai din Asia de sud-est, Filipine, Madagascar si Polinezia Franceza. In aceste regiuni, aroma de ylang-ylang este folosita si la bomboane, inghetata, guma de mestecat si bauturi racoritoare. Mirosul ei a devenit celebru in anul 1926 cand casa Coco Chanel lansa parfumul Bois de Iles.

Cum se obtine uleiul de ylang-ylang?

Pentru a obtine uleiul esential de ylang-ylang este nevoie de multa rabdare. Dupa ce arborele a fost plantat, primele flori vor fi culese abia dupa 5 ani pentru ca abia dupa aceasta perioada ajung la maturitate si pot fi intrebuintate. Fiecare arbore poate produce 4 kg de flori la fiecare recolta, iar pentru a obtine 1 l de ulei este nevoie de 50 kg de flori. Din ele se obtine uleiul esential de ylang-ylang, folosit in stare pura sau ca ingredient al unor produse cosmetice.

Ulei esential ylang ylangEfectele uleiului de ylang-ylang

In aromaterapie, uleiul de ylang-ylang este indicat mai ales in cazurile de hipertensiune. Avand efect calmant, care actioneaza in mod direct asupra functiilor cognitive ale organismului nostru, atunci cand este aplicat pe piele favorizeaza scaderea presiunii arteriale, combate stresul si depresia. De asemenea, este recomandat pentru a regla excesul de sebum. Adesea, i se atribuie si alte virtuti care nu au fost dovedite stiintific, cum ar fi, spre exemplu, efectul afrodisiac.

Proprietatile uleiului de ylang-ylang

Datorita proprietatilor sale regeneratoare si tonifiante, este foarte eficient pentru ingrijirea si tratarea pielii uscate si terne. Amestecat cu uleiul de migdale dulci sau aplicat singur, uleiul de ylang-ylang are un efect surprinzator. Pielea devine matasoasa, iar corpul se relaxeaza si se destinde. De asemenea, are efect si asupra parului uscat, deteriorat, despicat, precum si a caderii parului. Amestecat cu uleiul vegetal de rozmarin sau jojoba si folosit pentru masarea sclapului, hraneste eficient parul. Pentru a ingriji unghiile fragile si casante, trebuie sa le masezi zilnic timp de cateva minute cu acest ulei. O alta metoda este sa il amesteci cu ulei de masline si sa iti tii degetele in el timp de 10 minute.   

Ulei esentialMai exact, iata care sunt proprietatile uleiului esential de ylang-ylang:
Calmant respirator si cardiac
Tonic, stimulant intelectual si sexual
Echilibrant nervos si antidepresiv
Seboregulator
Tonic pentru par si piele
Relaxant, linistitor si cu efect antiinsomnie
Regenerant celular si antiseptic

Indicatii si contraindicatii ale uleiului esential de ylang-ylang:

Uleiul de ylang-ylang poate fi utilizat in cadrul unui masaj sau adaugat in apa din cada, ca oricare alt ulei esential, dar baia nu trebuie sa dureze mai mult de o ora. Nu se recomanda utilizarea lui de femeile insarcinate si de cele care alapteaza. Mirosul lui este foarte puternic si poate provoca greata, varsaturi si dureri de cap. De asemenea, nu este recomandat copiilor.

 



Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Produse recomandate:

PRODUSE CU YLANG-YLANG

 Ulei de baie pentru destinderea simturilor   -
Pret: 99 LEI (TVA inclus)

9.9 puncte in
Clubul despreSpa.ro
Vizualizeaza

Articole similare


Propolisul, antibioticul din stup

Propolisul este o materie culeasa de albine de la anumite conifere, fabricate de ele in componenta careia intra si secretiile albinelor....
Propolisul, antibioticul din stup  - Ingrediente produse spa

Ceaiul verde

Istoria ceaiului a inceput acum 4500 in China si nu in India, asa cum sustin unii cercetatori. Exista numeroase povestiri si legende legate de descoperirea lui, cele mai cunoscute provenind si ele din China....
Ceaiul verde - Ingrediente produse spa

Propolisul – un puternic antioxidant si antimicrobian

Propolisul este un produs extras din stupul de albine cunoscut de pe vremea romanilor si a egiptenilor. Este considerat un adevarat medicament de tratare a diferitelor rani externe, dar nu numai, fiind folosit si pentru uz intern, preparat sub forma de tinctura de propolis....
Propolisul – un puternic antioxidant si antimicrobian - Ingrediente produse spa


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!



harta
banner





Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate