SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

STATIUNEA BAILE SARATE – scurta istorie

Translate 

18 aug 2017

STATIUNEA BAILE SARATE – scurta istorieStatiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880, cand s-a folosit pentru prima data un bazin amenajat pentru bai sarate, alimentat cu apa dintr-un izvor de suprafata.
 
Prima mentiune scrisa, care evidentiaza calitatile terapeutice ale bailor sarate dateaza din anul 1900, cand avea in folosinta doua bazine cu apa sarata si cabine, restaurant cu camere de inchiriat si un parc.
 
In anul 1902 s-a organizat deschiderea festiva a bailor sarate, care au cuprins excursii cu bicicleta, trasuri si carute, program artistic si concursuri sportive. Aceste informatii au aparut in presa locala “Szekely Lapok”
 
BAIA CALDAPrima sonda s-a forat la o adincime de 864 m in anul 1912. In anul 1960 si 1970 s-au mai forat doua sonde pentru apa sarata, la o adancime de 799 respectiv 915 metri. In prezent sondele unu si trei sunt in conservare, exploatandu-se prin pompare numai sonda a doua.
 
In perioada 1920-1924 s-au construit trei stranduri cu apa sarata, cabine si plaja, baza de tratament cu bazin de apa calda, vane pentru bai individuale, impachetari cu namol mineral, restaurant, parc pentru locuri de joaca si odihna.
In anul 1938 s-a construit un hotel cu 12 camere si cabinet medical. In acest spatiu, in perioada 1971-1983 a functionat un spital de fizioterapie cu 24 de paturi si un cabinet medical.
 
HOTEL VECHIIn anul 1982 s-a dat in folosinta hotelul Apollo cu 44 camere, bar si cabinete medicale.
 
In anul 2005, a inceput o ampla modernizare a intregului complex, culminand cu constuirea cladirii cu camere de ****.
 
Noul complex reamenajat atat din punct de vedere al constructiilor cat si al dotarilor s-a redeschis in luna octombrie anul 2007.
 
Marea valoare terapeutica a Bailor Sarate de la Sangeorgiu de Mures consta atat in conditiile climaterice oferite de asezarea lor la o altitudine favorabila de 320 m, cat si in calitatile cu totul deosebite ale apelor sale, pe care putine ape balneare din tara si chiar din lume le poseda.
 
RESTAURANT VECHIApa aceasta se aseamana cu izvorul principal de la Szobranc, precum si cu celelalte ape minerale de la Untere-Quelle din Elvetia. Cele din urma contin, insa, cu mult mai putin hidrogen si numai pe jumatate cloruri de sodiu cat apele de la Sangeorgiu de Mures.
 
Mineralizarea de exceptie, prin concentratie (135,586 mg/l) si prin continut (iod, calciu, magneziu, potasiu, azotati), confera acestor ape reale virtuti terapeutice. Apa are cel mai mare continut de iod (11,4 mg/l) din Transilvania, iar iodul este ionul longevitãtii umane.
Efectele benefice sunt largite si de existenta namolului mineral terapeutic cu o incarcatura minerala de 50 – 70%.
 
STRAND – BAZIN CU APA SARATA
VEDERE GENERALA ACTUALAVEDERE GENERALA ACTUALA

 

 

 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Legenda descoperirii beneficiilor sarii din Targu Ocna

Legenda spune ca descoperirea efectului benefic al sarii asupra aparatului respirator s-a facut plecand de la simpla constatare ca minerii care extrageau sarea din Salina Trotus din Targu Ocna nu raceau niciodata si ca nici de astm nu sufereau. ...
Legenda descoperirii beneficiilor sarii din Targu Ocna - Romania balneara - legende si file de istorie

Poveste Geoagiu - Bai

Cu siguranta, ca natura este plina de miracole. Daca vrei sa ai parte de miracolul climatului reconfortant, tonic si in acelasi timp, sa beneficiezi de atat de cautata aeroionizare negativa, dar si de izvoarele tamaduitoare, trebuie sa vii la Geoagiu Bai....
Poveste Geoagiu - Bai - Romania balneara - legende si file de istorie

Legenda apelor minerale tamaduitoare de la Sangeorz - Bai

Sangeorz-Bai este o statiune balneoclimaterica care este atestata inca din anul 1245 sub numele de Sanct Gurgh, dar consemnata pe harta Imperiului Austriac in anul 1770 ca o locatie unde apele minerale fac minuni. Datorita izvoarelor tamaduitoare, in 1876 s-a hotarat ca numele statiunii sa fie Hebe (in mitologia greaca zeita tineretii vesnice)....
Legenda apelor minerale tamaduitoare de la Sangeorz - Bai - Romania balneara - legende si file de istorie


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate