SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Echilibrarea Chakrelor prin tratamente ayurvedice

Translate 

22 feb 2012

ChakreChakrele sunt sapte puncte de energie in corp, cercuri de lumina asezate de-a lungul coloanei vertebrale, de la baza pana in crestetul capului. Fiecare chakra e reprezentata de o culoare a curcubeului.

  • Chakra coroanei- varful capului- Violet
  • Chakra celui de-al treilea ochi- Indigo
  • Chakra de la baza gatului- Albastru
  • Chakra inimii- Verde
  • Chakra plexului solar- Galben
  • Chakra sacrala- Portocaliu
  • Chakra radacina- la baza coloanei- Rosu

Chakrele sunt ca niste statii de putere ale corpului, aducandu-l la viata si mentinandu-l sanatos. Fiecare dintre ele e asociata cu diferite organe ale sistemului nostru glandular si, in consecinta, acesta va reflecta orice dezechilibru in sistemul chakrelor. Ele au nevoie sa se roteasca in perfect echilibru ca sa ne simtim bine.

Chakrele absorb energii care provin din gandurile noastre, sentimentele noastre si din mediul exterior si cu acestea ne hranesc corpul. De exemplu, sentimente negative care prin chakre patrund in corp, pot sa determine imbolnavirea lui in timp. Si emotiile negative ale altora sau o camera in dezordine ori neigienica, vor produce energii nesanatoase care se absorb in noi. Nu putem evita de a intra in contact cu energii negative, dar putem face multe in a schimba sentimentele noastre din negative in pozitive si sa ne protejam de energiile nefaste ale mediului.

Mentinerea chakrelor in echilibru este cheia. Exista diferite metode de echilibrare. Unii folosesc cristale colorate, deoarece vibratiile energetice ale culorilor aduc echilibrul. Vizualizarea e o forta, deoarece gandurile sunt energii.

Afirmatii pozitive facute in timpul sedintelor de echilibrare - creeaza sentimente bune. Oricare ar fi metoda folosita, rezultatele sunt pozitive si aduc o imbunatatire a starii de sanatate, facandu-ne sa ne simtim bine cu noi insine.

Exista chiar cursuri online de echilibrare a chakrelor sau aura & chakrele.

Ayurveda, ca si Medicina Chineza, recunoaste faptul ca blocarea sau congestia chakrelor  afecteaza corpul si mintea atat emotional, cat si fizic. Tratamentul poate include: exfoliere, masaj general cu ulei, masaj cu pietre calde, masaj al punctelor critice, scalp masaj- presopunctura. Toate acestea se executa cu ulei cald. Aportul energiei mainilor practicantului e esentiala, tehnicile folosite imbunatatind curgerea energiilor asa incat impactul e o completa echilibrare a chakrelor. 

Masajul punctelor “marma”

Masaj cu uleiIn Sanskrita “marma” inseamna ascuns, secret. Prin definitie, un punct “marma” este unul in care doua sau mai multe tesuturi se intianesc, cum ar fi; muschi, vene, ligamente, oase sau articulatii. Totusi, punctele “marma” sunt mai mult decat obisnuitele intersectii de tesuturi si fluide in corp, sunt considerate intersectii ale fortei vitale si “prana”(respiratie).

Conceptul de masaj al punctelor “marma” consta in eliminarea energiilor blocate, asa numitele “chi” sau “Qi”, fie prin stimulare, fie prin calmarea doshelor. In acest masaj se folosesc Uleiuri Esentiale. Exista 107 puncte “marma” in corp, descrise in texte vechi Ayurvedice, cu secole in urma. Punctele “marma” majore corespund celor sapte “chakra”. 22 dintre ele acopera extremitatile inferioare, alte 22 acopera bratele, sunt 12 pentru piept si stomac, 14 pentru spate, 37 cap si gat, iar mintea e considerata punctual “marma” 108.

Sushruta, parintele fondator al medicinii Ayurvedice, a dat un nume Sanskrit fiecarui punct “marma”. Din pacate nu exista standarde educationale pentru cei care se numesc maseuri punte “marma”. Despre educatia Ayurveda intr-un episod viitor. 

O sedinta tipica de masaj puncte “marma” dureaza intre 60 si 90 min, in care practicianul fie acopera toate cele 107 puncte rapid, fie se concentreza pe anumite puncte cheie; depinde de expertiza practicianului si de nevoile clientului. Acest masaj elimina toxinele si imbunatateste sistemul imunitar si functiile vitale.

 

Surse:

 

1. JOHNSON, E. M. AND REDMAN, B. M., 2008. Spa: a comprehensive introduction

2. J. C. Bailey, Dr. J. Harcup and J. Harrington, 2005, The Spa Book

3. note de curs - The Swiss Business School for Hotel & Tourism Management Education in Greece – Spa Management Program

 

Maria Rendes – Spa Consultant Colaborator

SPARTNER- The Wellness Consultants

0727 912 653

maria.rendes@yahoo.com

www.spartner.es

 Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Alegerea unui spa

Daca doresti sa afli mai multe despre diferitele tipuri de SPA, ce tratamente ofera centrele SPA si cum sa-l alegi pe cel potrivit pentru tine,...
Alegerea unui spa - SPA si Wellness

Terapii de relaxare

Oboseala, surmenajul si deprimarea pot da tarcoale oricui la un moment dat. Iar cand creierul nu mai suporta acest regim agresiv, pentru a evita tulburarile ca oboseala cronica, insomnia sau angoasa, e momentul sa faci o pauza....
Terapii de relaxare - SPA si Wellness

Echilibrarea Chakrelor prin tratamente ayurvedice

Chakrele sunt sapte puncte de energie in corp, cercuri de lumina asezate de-a lungul coloanei vertebrale, de la baza pana in crestetul capului. Fiecare chakra e reprezentata de o culoare a curcubeului....
Echilibrarea Chakrelor prin tratamente ayurvedice - SPA si Wellness


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate