SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

SpaGuide by Maria Rendes


Autor: Maria Rendes
Email: maria.rendes@yahoo.com
Link: http://www.desprespa.ro/SPA-Business/Consultanta-SPA/SpaGuide-by-Maria-Rendes

Educatie Ayurvedica

Translate 

14 mar 2012

Masaj ayurvedicMi se pare important de explicat diferenta intre Tratamente Spa Ayurvedice si Tratamente Medicale Ayurvedice, de acestea din urma am putea beneficia in Centre de Sanatate ori Clinici Ayurvedice. Aceasta diferenta trebuie bine inteleasa si extinsa si la celelalte terapii complementare care se practica in Spa-uri.

Spa-ul isi propune sa ne arate drumul inspre un mod de viata sanatos. Indiferent daca alegi un singur tratament Spa, o zi la Spa sau o saptamana intr-un Spa Ayurvedic, vei pleca de acolo mai puternic, mai echilibrat, cu o vigoare renascuta si un plus de incredere in viata. Tratamentele Spa Ayurvedice sunt pentru odihna, relaxare si reintinerire. Fiind deosebit de nutritive, dau un impuls sistemelor imunitar si nervos si o constientizare a starii de bine, ajutandu-te sa atingi nivelul de energie pe care il doresti.

Intr-o Clinica, tratamentele corporale, care pot sa aiba chiar aceleasi nume ca si tratamentele dintr-un Spa Ayurvedic, se adreseaza insa bolilor si sunt o parte semnificativa a procesului vindecarii. Tratamentele se executa obligatoriu in mai multe sedinte, o data pe zi si intre 7 si 21 de zile consecutive. Acestea sunt completate si de alte practici Ayurvedice de vindecare ce se divid in doua grupe:

1.      Shodana- terapia de purificare. Ceea ce e atins de boala e eliminat din corp prin urmatoarele 5 tehnici: inducerea vomei, purgatie medicala, clisme, curatire a cailor nazale, flebotomie prin incizia unei vene. Aceste 5 tehnici impreuna constituie terapia Pancha Karma.

2.      Samana- aici intra terapii de alinare a suferintelor prin medicatie preparata din ierburi, dieta, Yoga, etc. Tot aici intra si tratamentele corporale.

Clinicile beneficiaza de asemenea de medici si specialisti cu un nivel de pregatire superioara pregatirii practicienilor din Spa-uri.

Sa luam ca exemplu un model American de educatie Ayurvedica. Un maseur care are deja o licenta de practica a masajului, poate sa performeze tratamente Ayurvedice in Spa dupa ce completeaza urmatoarele:

-          un Curs de baza teoretic – introducere in istoria si filozofia Ayurvedica, mitologie, teoria celor 5 elemente, teoria tri-doshica, terapii senzoriale, psihologie Ayurvedica si fundamentele determinarii tipului constitutiv. Cursul trebuie completat in 30 de zile si e accesibil si online.

-          Apoi pe parcursul a 45 de ore de practica, studentii invata Abhyanga,  Shirodhara si Svedana.

Masaj ayurvedic cu uleiStudentii pot opta apoi si pentru practica in Masaj al punctelor Marma, alte tratamente corporale Ayurvedive, tratamente faciale etc. cu un numar variat de ore de practica pentru fiecare.

Un alt absolvent de liceu sau alta forma de educatie echivalenta, care doreste sa obtina dreptul de a practica masaje Ayurvedice in Spa-uri, trebuie sa urmeze:

-          Nivel 1 de educatie in principiile si practicile Ayurveda (545 ore)

-          si apoi cursurile practice de masaj si tratamente corporale Ayurvedice.

La completarea acestora este considerat licentiat in masaj si bineinteles se poate specializa si in alte tehnici de masaj, straine de Ayurveda. Nivelul 1 de educatie este si pentru aceia care urmaresc sa primeasca cunostinte de autovindecare sau numai o dezvoltare personala, absolventii avand si dreptul de a conduce traininguri educationale si seminarii Ayurveda.

Un Nivel 2 de educatie (1282 ore) e dedicat managementului bolii, diagnosticarii si teoriei Pancha Karma (de dezintoxicare). Absolventii acestui nivel de educatie si care au o diploma Bachelor (bacalaureat in sistemul nostru) pot aplica pentru un Master la o Universitate Hindu Vedica. Un Master este numai un titlu academic si nu permite un drept de training sau practica clinica.

Cei care completeaza nivelul 2 pot sa urmeze Nivelul 3 de educatie Ayurveda (1598 de ore). E vorba de 6 luni internship in Medicina Preventiva. In timpul acestuia studentii vor consulta cel putin 40 de pacienti pentru a-i ajuta  la o transformare armonioasa a stilului de viata si la imbunatatirea starii de sanatate. Ei vor castiga experienta lucrand cu diete, ierburi, aromaterapie, terapie mantra, yoga si alte practici Ayurvedice. Week-endurile sunt dedicate seminariilor: managementul cazurilor, psihologia pacientilor etc. Titlul obtinut este de Ayurvedic Health practitioner. Acestia vor putea apoi practica pe cont propriu sau in clinici deja existente.

AyurvedaPentru a deveni Clinical Ayurvedic Specialist, un Ayurvedic Health practitioner trebuie sa urmeze un alt program internship (6 luni) in managementul bolilor. In acest timp va consulta si trata, sub supravegerea unui medic specialist, alti cel putin 40 de pacienti cu serioase simptome si conditii de sanatate. Exista si clase aditionale acestui program care se concentreaza pe managementul cazurilor. Abia apoi absolventul va fi capabil sa practice Medicina Ayurvedica.

Un Medic Ayurvedic studiaza 4 ani la o Universitate. Exista numeroase Universitati in India care pregatesc medici in medicina traditionala Indiana si Kerala e recunoscuta drept casa educatiei Ayurvedice. Dar nu numai, practic pe toate continentele azi gasim Universitati de Medicina Complementara, care includ si Ayurveda. In Asia bineinteles sunt o serie de asemenea universitati, dar si in SUA si Canada. Pentru promovarea unei practici etice si sigure a medicinei traditionale Indiene in Vest, numeroase universitati au luat nastere si in Europa. Le gasim in Austria, Anglia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Belgia, Olanda, Polonia, Spania, Suedia, Elvetia. Sunt relativ noi si s-au nascut ca urmare a constientizarii tot mai puternice a faptului ca a preveni e mai bine decat a trata si a unei intoarceri catre natura si mijloacele naturale de vindecare.

Pe cand o Universitate Ayurvedica sau de Medicina Complementara si in Romania?

http://www.ayurvedacollege.com

The Spa Book- J. C.-Bailey, Dr. J. Harcup and J. Harrington, 2003, London: Cengage Learning EMEA

 Maria Rendes – Spa Consultant Colaborator

SPARTNER- The Wellness Consultants

0727 912 653

maria.rendes@yahoo.com

www.spartner.esDaca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Istoria spa

SPA-urile ieri si azi Nimeni nu stie exact care este etimologia cuvantului SPA, existand doua versiuni in ceea ce priveste originea acestui termen....
Istoria spa - SPA si Wellness

Spa pentru barbati

Si barbatii merg la SPA. De ce? Pentru ca au realizat beneficiile unui masaj de relaxare, cat de bine se simt dupa o intrare la sauna / hammam,...
Spa pentru barbati - SPA si Wellness

SPA pentru mirese

Desprespa.ro iti dezvaluie acum cateva secrete pentru a pasi nu numai frumoasa, dar si destinsa, cu o piele fina si stralucitoare, rezultat al ritualurilor multisenzoriale imbinate cu cosmetica moderna...
SPA pentru mirese - SPA si Wellness


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate