/
/
Ingrediente orientale renumite

Ingrediente orientale renumite

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Ingrediente orientale renumite
Credit photo: Sky Blue Hotel & SPA, Paulesti, Ploiesti

În cele ce urmează vom descoperi câteva ingrediente orientale renumite. În ritualul Hammam se folosesc mai multe ingrediente de origine orientala, iar secretul reusitei ritualului consta tocmai in puterea acestor ingrediente. Cele mai importante ingrediente ale ritualului sunt: uleiul de argan, sapunul negru, argila rassoul si apa de portocal.

Uleiul de argan, regele frumusetii

Numit si aurul verde al Marocului, arganul este un arbore important. Din semintele fructelor lui oleaginoase se extrage renumitul ulei care este un adevarat aliat al frumusetii noastre. Procesul de obtinere a uleiului este anevoios, iar femeile marocane care muncesc in acest domeniu depun o munca migaloasa pentru a desface fiecare fruct de coaja sa, deosebit de dura. Pentru a obtine un litru de ulei este nevoie de 100 kg de fructe verzi, deoarece acestea contin doar 2-3 kilograme de seminte. Semintele sunt de dimensiunea unei alune mici, ce trebuiesc sfarmate fiecare in parte.

Bogat in acizi grasi esentiali si in vitamina E, uleiul de argan poseda numeroase beneficii pentru piele – de hranire, regenerare si restructurare. Iata cateva dintre proprietatile sale.

Uleiul de argan redinamizeaza pielea, fiind un ingredient excelent pentru stimularea elasticitatii si a procesului de reinnoire celulara.

Pielea masata cu ulei de argan devine fina si satinata.

Pentru pielea uscata sunt excelente produsele pe baza de ulei de argan deoarece o hidrateaza in profunzime si ii aduc nutrientii necesari. Uleiul poate fi astfel aplicat pe zonele uscate – coate, genunchi, gat etc.

Uleiul de argan are proprietati antioxidante, prevenind imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. El combate durerile articulare si imbunatateste circulatia sangelui. Masajul cu ulei de argan are efecte si asupra sanatatii si nu doar a frumusetii.

Aplicat pe piele sau ten, uleiul de argan face pielea catifelata, o hidrateaza si o protejeaza. Iarna, el calmeaza iritatiile si eczemele. De asemenea, este eficient si in tratarea arsurilor. Pentru a avea o piele fina este suficient sa pui cateva picaturi de ulei de argan in apa din cada.

Uleiul de argan este si antiacneic, regland secretia glandelor sebacee. Reparator, acest ulei este excelent pentru pielea terna. El previne deshidratarea, protejand filmul hidroprotector al pielii si crescand aportul nutrientilor la nivelul celulelor.

Uleiul de argan este excelent si pentru ingrijirea parului. El este ideal pentru parul uscat si deteriorat, ajutand firele sa isi recapete vitalitatea si stalucirea. Aplica uleiul pe toata lungimea firelor de par, lasa-l sa actioneze 30 de minute, apoi samponeaza parul si clateste-l. Utilizat cu regularitate, uleiul de argan ii reda parului stralucirea, reparand structura firelor de par.

Unghiile casante si fragile, care se desfac, devin mult mai rezistente si sanatoase daca sunt masate cu ulei de argan. Acesta le hraneste si le intareste, protejandu-le de agresiunile exterioare.

Ingrediente orientale renumite – săpunul negru

Pentru ca efectul uleiului de argan pe piele sa fie si mai pronuntat, este recomandat ca pielea sa fie pregatita in prealabil si si curtatata de sebum si celule moarte. Astfel pregatita, ii va permite uleiului de argan sa fie absorbit mai bine de piele.

Curatarea pielii se realizeaza cu ajutorul sapunului negru, care nu este de fapt un sapun, ci o pasta care nu face prea multa spuma. Sapunul negru este un produs de gomaj traditional pe baza de pasta de masline. El este obtinut prin amestecul uleiului de masline cu masline negre sfarmate si macerate in sare si potasiu. Acesta pasta se amesteca cu putina apa si se intinde pe piele, lasandu-se sa actioneze timp de 10 minute. Ca efect asupra pielii, sapunul negru topeste celulele moarte, deschide porii si curata epiderma in profunzime, eliminand excesul de sebum si impuritatile. Dupa clatirea cu apa din abundenta este imperativ gomajul cu manusa kassa, ce are ca efect indepartarea perfecta a impuritatilor.

Sapunul negru este, in general, de culoare inchisa, de obicei bruna. El asigura o curatare delicata a pielii, fara a o irita si fiind recunoscut pentru proprietatile sale calmante si de catifelare. Sapunul negru este un produs exclusiv natural si poate fi usor parfumat. Bogat in vitamina E, sapunul negru de Beldi hraneste pielea in profunzime.

Argila Rassoul

Rassoul este o argila folosita de femeile orientale pentru ingrijirea capilara si corporala. Aceasta argila este extrasa din roca muntilor Atlas, din Maroc. Rassoul face parte integranta din Ritualul Hammam si reprezinta o etapa de pregatire a pielii pentru masajul cu ulei de argan. Rassoul-ul detine proprietati purifiante, astringente si tonifiante, inchizand porii in urma gomajului cu sapun negru. Pentru a forma o pasta, argila se amesteca cu cateva picaturi de apa de portocal si se intinde pe piele. Ea absoarbe gasimea fara insa a irita secretorii de sebum. Se lasa sa se usuce 10-15 minute si apoi sa indeparteaza cu apa din abundenta. Rassoul este recomandata mai ales pentru pielea sensibila si alergica.

Ingrediente orientale renumite – Apa din flori de portocal

Apa din flori de portocal este o traditie in Maroc, Algeria, Tunisia si Liban, fiind un ingredient de referinta al ritualurilor specifice de ingrijire. Apa din flori de portocal este un hidrolat, adica o apa care ajuta la distilarea altui produs, in cazul Ritualului hammam fiind vorba de distilarea rassoul. Ea se obtine prin distilarea florilor amarui de portocal.

Asa cum indica si numele, apa din flori de portocal are o aroma suava, foarte placuta, specifica portocalelor. Ea este foarte utilizata in Africa de Sud, fiind folosita si pentru a aroma produsele de patiserie si bauturile. Dar principala utilizare a apei din flori de portocal, este industria parfumurilor si cosmetica.

Apa din flori de portocal poate fi adaugata in apa de baie, sau combinata cu un ulei vegetal pentru masaj. Ea are proprietati calmante si relaxante, conferind pielii un miros placut si foarte discret.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *