/
/
Cum tratam holistic candidoza

Cum tratam holistic candidoza

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cum tratam holistic candidoza
Cum tratam holistic candidoza

Cum tratam holistic candidoza. Candidoza se numara printre cele mai frecvente infectii gastro-intestinale, ce apare in urma inmultirii in exces a unei ciuperci, numita Candida albicans. Este o ciuperca pe care o regasim in mod normal in tesuturile cutanate si ale mucoaselor (vagin, cavitatea bucala, intestine), dar ea se inmulteste exagerat si produce candidoza doar atunci cand stilul nostru de viata creaza conditii favorabile inmultirii.

Desi numele se acestei ciuperci s-ar traduce prin “alb si pur” (candid), realitatea e ca aceasta ciuperca provoaca multe neplaceri, de la scurgeri vaginale pana la probleme intestinale, alergii, disfunctii hormonale, afectiuni cutanate, durerile articulare si musculare, afte etc. Astfel, putem vorbi de multiple fetete ale candidozei: candidoza vaginala, candidoza cutanata, candidoza gastro-intestinala, candidoza esofagiana, candidoza sistemica si candidoza orala.

Cauzele aparitiei candidozei

– de cele mai multe ori, chiar noi suntem cei care incurajam aceasta ciuperca sa se inmulteasca excesiv prin consumul de zahar, care incurajeaza fermentarea.

– antibioticele luate fara prescriptie medicala, dupa ureche, scad puterea de aparare a organismului, prin reducerea numarului de bacterii benefice.

– suplimentele pe baza de steroizi ce ii “ajuta” pe culturisti sau pe cei ce merg la sala sa-si mareasca masa musculara si tratamentele hormonale slabesc sistemul imunitar, aceasta nemaiavand suficienta putere pentru a lupta cu agentii patogeni.

Care sunt simptomele candidozei?

Daca suferi de:

  • oboseala cronica,
  • constipatie,
  • gaze intestinale,
  • balonare,
  • urinezi frecvent,
  • ai arsuri in timpul contactului sexual,
  • ti-a scazut apetitul sexual,
  • te confrunti cu dureri stomacale,
  • musculare si articulare,
  • experimentezi dificultati de concentrare,
  • ai mainile si picioarele reci,
  • ai scurgeri vaginale abundente si branzoase,

ai toate sansele sa ai candidoza.

Cum tratam holistic candidoza?

Nutritie

Avand in vedere ca zaharul “hraneste” aceasta ciuperca, primul pas este sa eliminam toate alimentele pe baza de zahar, inclusiv fructele (pentru ca au fructoza), cartofii, porumbul, melasa, fructele uscate etc. Putem folosi ca indulcitor siropul de stevie, spre exemplu.

De evitat sunt si alimentele fermentate si cele care fermenteaza: branza cu mucegai, otetul, alcoolul, ciupercile, painea, vinul, ciocolata etc. Alimentele procesate, sau cele obtinute prin preparare la peste 100 de grade, mezelurile, produsele de patiserie, sunt si ele pe lista neagra.

Recomandate sunt, in schimb, verdeturile, spanacul, broccoli, murele si merele, intrucat au un continut scazut de zahar si un numar ridicat de antioxidanti. Benefice sunt si carnea de peste, usturoiul, iaurtul si, ca regula ce trebuie respectata cu sfintenie, o hidratare optima.

Regimul alimentar poate fi completat cu probiotice si prebiotice, menite sa refaca echilibrul florei intestinale, prin popularea cu bacterii benefice.

Gemoterapia

Indifirent de tratamentele alternative pe care le urmam, dieta trebuie sa fie baza programului nostru anti-candidoza. Gemoterapia poate fi foarte utila in tratarea unei candidoze sistemice. Recomandat este extractul de muguri de coacaz negru, pentru efectul antiinflamator si de intarire a sistemului imunitar, mladite de merisor de munte, pentru reglarea motricitatii intestinale si pentru echilibrarea florei intestinale si extractul din mladite de mur, cu efect specific asupra candidozei.

Fitoterapia

Pelinul este recunoscut pentru proprietatile antifungice, fara a afecta bacteriile benefice, fiind indicat in spalaturi vaginale. Gelul de Aloe Vera actioneaza ca un antifungic bland, echilibrand flora intestinala, si regland digestia. De asemenea, gelul de Aloe te va ajuta sa scapi de cateva dintre simptomele suparatoare ale candidozei: balonare, flatulenta, constipatie etc.

Propolisul este si el benefic in cazul candidozei. Datorita proprietatilor antifungice, radacina de brusture este folosita de multa vreme in tratarea candidozei, purificarea sangelui si eliminarea toxinelor din organism. Echinaceea este renumita pentru stimularea sistemului imunitar si proprietatile antiseptice si stim deja cat de important este un sistem imunitar puternic in lupta impotriva candidozei. Mai sunt indicate si baile de sezut cu ceai de galbenele, tinctura de galbenele si bicarbonat.

Homeopatia

De regula se poate recomanda remediul Candida impreuna cu un alt remediu potrivit constitutiei persoanei in cauza, insa doar un tratament de specialitate poate stabili cel mai potrivit tratament!

Contradidicatii:

Tratamentele balneare (baile individuale, balneatia externa) sunt contraindicate in bolile infectocontagioase.

Trateaza candidoza in mod natural, prin schimbarea stilului de viata!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *