SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Blog Specialist Masaj


Autor: Simion Andrei Claudiu
Email: andrei.s.claudiu@gmail.com
Link: Blog Specialist Masaj
Site propriu: http://www.specialistmasaj.ro/

Terapii neconventionale in afectiuni ORL – baile termale si salinele

Translate 

16 mar 2012

Terapia in bai termale


Aceasta terapie straveche a fost studiata si dezvoltata de catre  vestitul medic al antichitatii, Hipocrate, apoi de nu mai putin celebrii: Celsus, Pliniu si Galen, care recomandau, pentru inhalatii, aerul din preajma Vezuviului, care continea sulf.Valuri
Consacrarea acestei metode dateaza din secolul al XlX-lea, fiind recomandata si in prezent, intocmai, in afectiuni ORL, precum si in afectiuni respiratorii.
Actiunea inhalatiilor depinde de continutul cetei (exemplu: ape sarate, sulfuroase, alcaline, iodurate, calcice etc), precum si de gradul de pulverizare (picaturi mici, de 10-100 microni).
Apele sarate si alcaline cu actiune antiinflamatorie si fluidifianta se folosesc in procesele cronice bronho-pulmonare (bronsite cronice, astm bronsic, ozene, rinite cronice etc). Apele sulfuroase au, poate, cea mai completa actiune: efect antiinflamator si trofic (prin intermediul sulfului), cu actiune plastica, de refacere a mucoaselor si actiune antiseptica si hiposecretorie.
 

Apa termala

Apele iodurate sunt indicate in rinite, faringite, sinuzite, laringite, in general in afectiuni oto-rino-laringologice, asemenea apelor radonice, care au actiune de sedare, precum si actiune anti spasmodica si uricolitica (de eliminare a acidului uric), fiind indicate in astm, bronsite astmatice, afectiuni respiratorii ce fac obiectul unui viitor articol despreSpa.ro.

 

Terapia in bai de abur

Terapia in baile de aburi poarta numele de inhalatie, aceasta constand in termeni generali, in inspirarea, in scop terapeutic, a diferitelor gaze, lichide sau substante medicamentoase, fin pulverizate.
Inhalatiile includ volatizarile, aburelile, fumigatiile. Prin fumigatie intelegem inhalarea fumului produs (de exemplu, de tigari antiastmatice, plante sau prin arderea altor substante) in scop strict terapeutic.

 
Terapia in saline


Sauna cu sareSalinele, salinele balneare sau salinele artificiale, saunele cu sare sunt utilizate in scopul preventiei racelilor de sezon si intarirea sistemului imunitar, precum si in cazul bolilor pulmonare cronice (bronsitele, astmul) sau al afectiunilor ORL(rinite, sinuzite, otite, alergii).
Salinele ofera microclimate si factori sanogeni, oferind condiţii optime de aplicare in terapiile recuperatorii ale diferitelor afecţiuni interne cât şi in preventie şi stimularea cresterii imunitatii organismului.
Condiţiile specifice microclimatelor pe care salinele le ofera, sunt urmatoarele:
-    temperatura constantă a aerului, relativ scazută oscilând intre 11-12 grade Celsius, permitand procesul de adaptare şi aclimatizare a organismului;
-    umiditatea relativa, cu variaţii minime si cu valori cuprinse intre 78-82% la intrarea în salină şi valori medii intre 73-80% in diferite zone din salina cu efecte benefice asupra căilor respiratorii permiţând aparatului mucociliar să lucreze optim in atmosferă saturată şi la temperatura corpului;
-    prezenţa aerosolilor de sare sub formă de particule solide;
-    aeroionizarea cu ioni mici in cantităţi variabile cu predominanţa ionilor pozitiviaeroionizarea, aceasta fiind la nivelul aerului exterior avand efecte curative.
Condiţiile de microclimat ale salinelor permit abordarea terapeutică (profilactică si post-traumatica) a numeroase tipuri de afectiuni (de pilda, afectiuni respiratorii si afectiuni de tip ORL).
O aerosolizare corecta echivaleaza cu o perfuzie medicamentoasa, astfel ca aerosolii sunt indicati in afectiunile ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite) si in bolile pulmonare (traheite, bronsite, astm bronsic), despre care vom discuta mai pe larg in articolul de saptamana viitoare.
 

Andrei Claudiu Simion
Specialist tehnici masaj, Consultant spa
Mobil: 0736.339.830
Email: contact@specialistmasaj.ro
www.specialistmasaj.roDaca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Cum tratam holistic pietrele la rinichi

Numita in termeni medicali litiaza renala, sau popular “pietre la rinichi”, aceasta afectiune este caracterizata prin prezenta unor mici bucati de minerale, compuse in general din adic uric si fosfat de calciu, ce se depun la nivelul rinichilor sau a tractului urinar, ca un rezultat al cristalizarii sarurilor prezente in urina....
Cum tratam holistic pietrele la rinichi - Terapii Complementare

Te asteptam la plaja artificiala

Plaja artificiala nu este menita doar sa ne aduca aminte de zilele insorite, cand leneveam fara griji pe un sezlong sub umbrela sau sub razele fierbinti ale soarelui, capatand un bronz frumos si bucurandu-ne de vacanta....
Te asteptam la plaja artificiala - Terapii Complementare

Cum tratam holistic...refluxul gastro - esofagian

Ti se intampla adesea sa simti nevoia sa eructezi dupa masa? Ai avut sentimentul ca ti se intoarce mancarea inapoi? Ai senzatia de arsura dupa masa? Acestea pot fi semnele unui inceput de reflux gastro-esofagian, o afectiune digestiva cronica in care acidul din stomac refuleaza in esofag, iritand mucoasa esofagiana si cauzand diferite simptome neplacute, ce afecteaza implicit si calitatea vietii: arsuri la nivelul esofagului, eructatii, regurgitatii etc....
Cum tratam holistic...refluxul gastro - esofagian - Terapii Complementare


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate