SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Lacurile terapeutice - o binecuvantare a naturii

Translate 
  Etichete: afectiuni , mare , tratament , tratamente , cura , apa , natura , Cura , cur , cu , c

06 aug 2014

Lac Salin TurdaRomania este o tara binecuvantata in ceea ce priveste factorii naturali de cura iar cand vorbim de lacuri terapeutice, dispunem de un impresionant numar de 3500 lacuri, din care aproximativ 70% au origine naturala, iar restul sunt antropice.

Clasificarea lacurilor terapeutice

O buna parte din aceste lacuri prezinta un interes terapeutic deosebit, datorita proprietatilor farmacologice si farmacodinamice. Dar mai intai sa vedem cum se clasifica aceste lacuri, in functie de geneza lor:

- Lacuri de liman - au luat nastere prin bararea gurii de varsare a unei ape curgatoare cu un grind fluviatil sau cordon marin. Cel mai cunoscut lac de liman utilizat in scop terapeutic este Techirghiol, care are trei ramificatii, Techirghiol, Tuzla, Urlichioi, cu apa cloruro-magneziana-sulfurata, utilizata in cura externa.

- Lacuri de campie – aici renumite sunt lacurile Amara, Slobozia, Strachina, Jirlau, Balta Amara, Campeni,Movila Miresii, Ianca, Sarat-Braila, toate aceste lacuri avand compozitie chimica variata alaturi de sarurile de natriu fiind prezenti sulfatii de magneziu si calciu. Apele acestor lacuri sunt de asemenea utile in curele terapeutice externe; 

Lacurile provenite din masivele de sare sunt Sovata, Tg. Ocna, Slanic, Ocnele Mari, Cojocna, Ocna Mures. Mineralizarea neomogena a apelor lacurilor sarate si gradul diferentiat de incalzire, explica fenomenul de heliotermie care are caracter terapeutic. Toate aceste lacuri depun pe fundul lor namoluri sapropelice care alaturi de calitatea terapeutica a apelor sporesc valoarea balneara a acestora si gama de tratamente balneare ce pot fi aplicate.

 

Club Apollo, Sangeorgiu de Mures / Strand cu apa sarata

Beneficiile bailor in lacuri terapeutice

In ceea ce priveste lacurile de liman, beneficiile terapeutice acestora sunt datorate namolului, ce ajuta la tratarea reumatismului cronic, stimularea sistemului imunitar, afectiuni reumatismale si articulare etc.

Lacurile ce provin din masivele de sare se folosesc in cura externa pentru baile reci din sezonul estival, cu efecte favora­bile datorita salinitatii ridicate a apei si caracterului lor helioterm, chiar de la inceputul sezonului cald. Lacurile cu apa minerala clorurosodica hipertona au o mare concentratie in saruri: clorura de natriu, saruri de magneziu, calciu, potasiu, brom, iod etc. Ele se afla, fiecare, intr-o cantitate mica, dar toate la un loc au un rol terapeutic important. Caracterul helioterm al lacurilor este dat de stratificatia salinitatii apei in sensul cresterii acesteia de la suprafata spre profun­zime, pana la saturatie. Astfel, sunt influentate favorabil tulburarile cir­culatorii venoase la nivelul membrelor inferioare, scia­tica cronica sau afectiunile ginecologice.

Bucurati-va de natura si de nenumaratele surse de tratament naturale!

 

Surse:

http://www.ocna-sibiu.ro/info/despre-ocna-sibiului-factori-terapeutici-naturali.html

http://www.scribd.com/doc/55254561/Turismul-Balnear-in-Romania Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Lacurile terapeutice - o binecuvantare a naturii

Romania este o tara binecuvantata in ceea ce priveste factorii naturali de cura iar cand vorbim de lacuri terapeutice, dispunem de un impresionant numar de 3500 lacuri, din care 63% au origine naturala, iar 27% antropice....
Lacurile terapeutice - o binecuvantare a naturii - Terapii balneo

Beneficiile terapeutice ale salinei pentru intreaga familie

Salinoterapia sau speleoterapia reprezinta un mijloc de tratament alternativ pentro o lista lunga de afectiuni, la aerosolii sarati putandu-se expune atat adultii, cat si copii sau batranii. ...
Beneficiile terapeutice ale salinei pentru intreaga familie - Terapii balneo

Salinele - palatele de sare cu proprietati vindecatoare

De-a lungul anilor, salinele au constituit un factor de cura puternic pentru afectiunile respiratorii. Temperatura constanta, aerul curat si inhalatiile sunt principalele motive pentru care oamenii aleg salina, ca un mijloc de a-si mentine o buna stare de sanatate....
Salinele - palatele de sare cu proprietati vindecatoare - Terapii balneo


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate