SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Ce ar trebui sa stim despre programele de educatie acvatica la copiii mici si prescolari

Translate 
  Etichete: Spa , cu , sedinta , SPA , apa , respiratia , c , wellness

12 oct 2018

baby spa Aviatiei Wellness Center

 

Stiati ca activitatile acvatice reprezinta una dintre putinele forme de miscare pe care le pot frecventa chiar si bebelusii?

Aceasta pentru ca pe de o parte activitatile in apa sunt sigure pentru cei mici, iar pe de alta parte bebelusii sunt familiarizati cu miscarile in mediul lichid inca din burtica mamei. Pana la varsta de 6 luni micutii pastreaza inca un reflex innascut de a-si tine respiratia atunci cand se afla sub apa, reflex pe care-l pierd dupa aceasta varsta. 

Pentru ca fiecare grupa de varsta isi are particularitatile sale privind dezvoltarea motrica, cognitiva si emotionala, programele de educatie acvatica sunt special gandite si adaptate astfel incat sa suplineasca nevoile copiilor mici si prescolari. 

 

Printre scopurile principale ale acestor programe sunt vizate: 

- Familiarizarea copiilor in mediul acvatic alaturi de instructor sau chiar alaturi de parinti in cazul copiilor cei cu varsta mica;

- Incurajarea micutilor de a se obisnui in apa si stimularea increderii in mediul acvatic;

- Dezvoltarea capacitatilor motrice, cognitive, sociale si emotionale in cadrul programelor de educatie acvatica;

- Insusirea de catre parinti a unor metode de motivare si incurajare a copiilor mici si prescolari;

- Asigurarea oportunitatii ca parintii si copiii sa impartaseasca o activitate educativa si sociala.

 

Activitatile in mediul acvatic prezinta particularitati bine definite pentru diverse stadii de dezvoltare ale copiilor, clasificate astfel:

- Nou-nascut: de la nastere pana la 6 luni;

- Bebelus 1: de la 6 luni la 12 luni;

- Bebelus 2: de la 12 la 24 de luni;

- Copil mic 1: de la 24 la 36 de luni;

- Copil mic 2: de la 36 la 42 de luni;

- Prescolar: de la 42 la 48 de luni;

 

Clasificarea privind stadiile de dezvoltare ale micutilor reflecta achizitiile acestora din punct de vedere al deprinderilor motrice, cognitive, dar si al dezvoltarii personale, sociale si emotionale.

Practic in fiecare stadiu aceste achizitii sunt diferite, ceea ce sustine necesitatea particularizarii programelor de educatie acvatica.

Dezvoltarea motrica a copiilor vizeaza capacitatea acestora de a-si folosi sistemul locomotor, de a se misca si a manipula diverse obiecte de joaca, dar si reflexele capatate pana la varsta respectiva. Dezvoltarea cognitiva se refera la gradul de constientizare a mediului inconjurator, a evenimentelor, dar si a metodelor de comunicare. Inteligenta emotionala vizeaza necesitatile emotionale ale celor mici, dar si competentele sociale.

Un rol deosebit de important il prezinta instructorii, gradul de specializare si experienta acestora. Modul in care instructorul ghideaza activitatile in apa si modereaza interactiunile copiilor si parintilor participanti la sedinta este definitoriu in ceea ce priveste dezvoltarea placerii celor mici de a lucra si a se distra in apa.

 

Baby Spa ofera programe acvatice individuale si de grup pentru copiii mici si prescolari sustinute  de instructori cu inalte specializari si o experienta vasta in lucrul cu cei mici, punand la dispozitie servicii la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta. Nu ezitati sa ne contactati pentru informatii suplimentare sau chiar pentru a programa o vizita.

 


Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Ce ar trebui sa stim despre programele de educatie acvatica la copiii mici si prescolari

Stiati ca activitatile acvatice reprezinta una dintre putinele forme de miscare pe care le pot frecventa chiar si bebelusii? Aceasta pentru ca pe de o parte activitatile in apa sunt sigure pentru cei mici, iar pe de alta parte bebelusii sunt familiarizati cu miscarile in mediul lichid inca din burtica mamei. Pana la varsta de 6 luni micutii pastreaza inca un reflex innascut de a-si tine respiratia atunci cand se afla sub apa, reflex pe care-l pierd dupa aceasta varsta. ...
Ce ar trebui sa stim despre programele de educatie acvatica la copiii mici si prescolari - Terapii cu apa

Dusul vichy

Una dintre cele mai interesante experiente SPA este dusul Vichy.   Daca nu l-ai incercat inca, ti-l recomandam calduros. Un dus Vichy are intre 5...
Dusul vichy - Terapii cu apa

Beneficiile terapiei prin plutire - Partea 1

Intr-un articol anterior am prezentat succint terapia prin plutire, metoda extraordinara de vindecare fizica, recuperare si relaxare, cu multiple beneficii la toate nivelele. Incepand cu acest prim articol, vom detalia lista de beneficii, pornind de la cele la nivel fizic, pana la cele la nivel mental si chiar spiritual....
Beneficiile terapiei prin plutire - Partea 1 - Terapii cu apa


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate