SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Baile Balvanyos - izvoare minerale si mofete

Translate 
  Etichete: cu , wellness , c , Spa , afectiuni , mare , SPA , romania , cura , apa , cur , ape minerale , Cura , statiune

04 ian 2018

Baile Balvanyos
 
Este o statiune balneoclimaterica de interes local, caracterizata de prezenta a numeroase izvoare de apa minerala, de emanatii mofetice de bioxid de carbon, precum si de frumusetea peisajului.
 
Dintre factorii balneari locali, apele minerale au cel mai important rol. Izvoarele Bailor Varpad (Poiana Transilvania) se folosesc in cura interna (Izvorul Vasas sau Izvorul feruginos), precum si in cura externa. Izvorul Vasas cu o apa minerala bicarbonatata, clorurata, sodica, calcica, feruginoasa, carbogazoasa, bromurata si sulfuroasa, iar Ibolya, cu gustul cel mai placut dintre toate izvoarele statiunii, are o apa bicarbonatata, magneziana, sodica, bromurata, feruginoasa..
 
Izvorul Seyke, cu apa bromurata, bicarbonatata, sodica, clorurata, carbogazoasa, hipotona, se foloseste in cura interna.
Exista si izvoare cu ape minerale carbogazoase, sodice, calcice pentru folosirea in cura externa.
 
Apele minerale au indicatie, sub forma de cura externa, in urmatoarele afectiuni cardiovasculare: hipertensiune arteriala stadiul I si II sub control terapeutic; boli vasculare periferice: sindrom Raynoud, acrocianoza, livedo reticularis; insuficienta mitrala sau aortica; insuficienta venoasa cronica asociata, boala ocluziva aterosclerotica a membrelor inferioare.
Sunt recomandate si in afectiuni ale aparatului locomotor: boli reumatismale, degenerative, abarticulare; boli profesionale; neurastenia
 
Exista si izvoare recomandate in cura interna in:
- afectiuni digestive: boala ulceroasa/ gastritele (Imola, Ibolya, Mogyoros) si unele afectiuni hepato-biliare (Imola, Jordan)
- pentru stimularea functiei renale (Vasas)
- anemii (Vasas, Mogyoros)
 
Mofetele sunt in numar de 3, grota Puturoasa si mofetele amenajate din centrul statiunii si cea de la Baile Csiszar. Indicatia majora a mofetelor: profilaxia secundara si recuperarea unor boli cardiovasculare
Apele minerale au rol si in profilaxie la persoanele cu forme de risc pentru boli cardiovasculare
1.Sindrom dislipidemic
2.Obezitate
3.Conditii de viata si de munca stresante
4.Tensiune arteriala cu valori oscilante
5.Fumatul
6.Antecedente heredocolaterale
 
Eficacitatea curei balneare depinde in mare masura de a stabili corect momentul optim al aplicarii acesteia si de alegerea cea mai potrivita a statiunii in functie de profilul clinic al individului.
 
Dr. Gabriela Dogaru 


Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Beneficiile bailor cu plante terapeutice

Ce poate fi mai relaxant decat o baie fierbinte in care arome seducatoare de plante terapeutice iti rasfata simturile si iti destind musculatura?...
Beneficiile bailor cu plante terapeutice - Turism medical balnear

Noi cercetari medicale in domeniul balneologiei

De cele mai multe ori, cand vine vorba de o afectiune, alergam la medic, fara a lua in considerare tratamentele alternative, curele de detoxifiere sau tratamentele balneologice disponibile....
Noi cercetari medicale in domeniul balneologiei - Turism medical balnear

Baile Tusnad - vacanta de reconectare cu natura

Ce spuneti de o vacanta care sa ne reconecteze cu natura, cu noi si care sa ne reincarce bateriile sau care sa ne intinereasca?...
Baile Tusnad - vacanta de reconectare cu natura - Turism medical balnear


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate