SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

Ce inseamna un program wellness pentru o corporatie

Translate 

21 aug 2013

Program wellnessS-a creat mare valva in jurul unui subiect momentan cvasi – tabu pentru piata romaneasca, dar deja consacrat pe plaiurile americane – este vorba de investitiile masive in prevenirea bolilor si reducerea simultana a cheltuielilor cu personalul in materie de sanatate. Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a subliniat in multiple randuri conceptul de preventie si l-a incoronat drept componenta centrala a reformei pentru sanatate. Intocmai in jurul acestui termen se invart si programele wellness pentru corporatii, care au aparut si la noi in tara sub diverse forme, dintre care una din cele mai complexe este insasi Oferta Corporate a www.despreSpa.ro.

Caracterizarea programelor wellness

Un program wellness este format din doua etape de baza – prima se axeaza pe evaluarea starii de sanatate a fiecărui angajat in parte. Se iau in considerare, dupa caz, factori precum nivelul de colesterol, presiunea sangvina, indicele de masa corporala, nivelul de stres, eventualele dezechilibre pe plan psihic (insomnii, tulburari de panica etc.) sau antecedentele familiale. In functie de rezultatul furnizat de evaluare, se stabileste asa-numitul focus al interventiei. In cazul concret al www.despreSpa.ro, rezultatul evaluarii va fi decisiv pentru constructia unui program personalizat. Nutritionistul va indica schimbari in regimul alimentar, in timp ce terapeutii vor depista eventualele probleme „fizice” (sedentarism, postura gresita etc.). Pentru relaxarea si „curatarea” mintii au fost gandite programele speciale de detoxifiere mentala, in cadrul carora se incearca o echilibrare pe termen lung. Angajatul-pacient va invata din workshop-urile corporate cum anume se poate desprinde zilnic de grijile cotidiene, astfel incat putinul timp ramas in fiecare seara sa fie cu adevarat al familiei/relaxarii personale. Mai mult, majoritatea programelor wellness include si o componenta de teambuilding, care are ca obiectiv detensionarea atmosferei de la locul de munca, respectiv cresterea nivelului de concentrare atat la nivel de echipa, cat si la nivel de angajat.

Impactul programelor

Studiile efectuate recent in S.U.A. arata cum fiecare dolar investit in programe wellness aduce intr-o perioada de cativa ani un „profit” de 3,27 dolari companiei. Vorbim de o rentabilitate semnificativa care, foarte probabil, s-ar mentine in intervale asemanatoare si la noi in tara, avand in vedere rata deloc neglijabila a absenteismului si deficitele la capitolul comunicare interna (organizationala).

Programele wellness sunt capabile de a rezolva o alta problema importanta de pe piata muncii – lipsa exprimarii (sau ineficienta) recunostintei angajatorului fata de angajat. Salariul, masinile si bonurile de masa nu vor putea suplini niciodata golul creat de distanta (psihica sau fizica) fata de cei dragi. Angajatii isi petrec cele mai importante momente ale zilei la locul de munca. Isi redirectioneaza o mare parte din energie catre succesul unei corporatii si investesc mult in cariera si din punct de vedere sentimental. De aici si concluzia care urmeaza a fi dezbatuta in urmatoarele articole – se afla oare cheia catre productivitatea angajatului in emotiile acestuia? Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Sanatatea incepe de la birou

Locul in care te afli iti influenteaza semnificativ sanatatea – prin mediu, prin persoanele cu care interactionezi si prin emotiile pe care le traiesti. Iar cum o mare parte a timpului o petreci probabil la munca, este clar ca slujba devine un factor decisiv pentru starea ta generala. ...
Sanatatea incepe de la birou - Wellness la locul de munca

Programele Corporate Wellness din ipostaza angajatului

Dupa cum aminteam si in articolele precedente pe aceasta tema, programele Corporate Wellness indeplinesc doua functii de baza: in primul rand, imbunatatirea moralului, productivitatii si a sanatatii angajatului; totodata, prin implementarea unor activitati de relaxare in companie se realizeaza economii masive la capitolul „cheltuieli de sanatate”....
Programele Corporate Wellness din ipostaza angajatului - Wellness la locul de munca

Starea de bine a angajatilor, mai presus de profit

Nu sunt putine tarile in care programele corporate wellness au devenit un must-have in cadrul companiilor. Am mentionat in numeroase articole ideea de baza a acestor programe: angajatii sanatosi tind sa aiba o stare de spirit foarte buna, dar si o productivitate crescuta....
Starea de bine a angajatilor, mai presus de profit  - Wellness la locul de munca


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate
Distribuitori produse cosmetice

Distribuitori echipamente