SPA si Wellness - DespreSpa.ro
 
Despre noi  |   Contact  |   Newsletter

 

3 beneficii ale exercitiilor Pilates pe care si tu ti le doresti

Translate 
  Etichete: wellness , exercitii , cu , minte , Pilates , echilibru , Chi , chi , pilates , comunicare , c

19 feb 2016

Pilates
 
Istoria Pilates a inceput in zorii secolului al XX-lea, de la Joseph Pilates iar astazi, disciplina este practicata cu rezultate evidente, de milioane de oameni din intreaga lume.
 
Pilates este o metoda de intarire a musculaturii bazata pe control, echilibru si disciplina. Inventatorul Pilates a studiat atat gimnastica vestica, dar si yoga iar imbinarea dintre cele doua elemente a rezultat mai tarziu in disciplina care poarte numele sportivului. Efectele Pilates sunt cunoscute si apreciate in lumea intreaga, motiv pentru care nu puteau lipsi din pachetul de abonamente al Aviatiei Wellness Center
 
Prin intermediul acestor exercitii se imbunatateste postura corpului, se intareste musculatura, se pierde in greutate si mai important decat orice, da o stare de spirit minunata. Asadar, Pilates ofera multiple beneficii pentru minte si trup, insa de ar fi sa facem o ierarhie a acestora, cele mai importante si tentante 3 avantaje ar fi acestea:

1. Ajuta la detensionarea coloanei 
 
Exercitiile Pilates, atunci cand sunt executate sub atenta supraveghere a unui specialist vor duce la o mobilitate mai buna a trupului, vor usura durerile de spate cauzate de viata sedentara si vor relaxa musculatura paravertebrala. 
In timp, prin ajustarea pozitiei corpului, exersarea musculaturii si prin intarirea muschilor abdominali, afectiunile coloanei pot fi ameliorate si durerile consecutive acestora pot deveni doar amintiri indepartate. 
 
 
2. Echilibrarea interiorului cu exteriorul
 
Miscarile de Pilates sunt concepute in asa maniera incat sa necesite concentrare asupra fiecarui muschi, respiratie atenta si, in general, deschiderea si interpretarea semnalelor trimise de trupurile noastre. Altfel spus, acest tip de exercitii restabileste comunicarea intre interiorul trupului si constient. In timp, practicantii Pilates vor invata sa isi asculte corpul, sa ii recepteze corect semnalele si ii raspunda corespunzator. Este o comunicare extrem de benefica pe termen lung - practicantii de Pilates stiu cand isi pot depasi limitele sau cand e momentul sa se odihneasca, stiu ce le „face” bine si ce nu, iar aceasta intuitie se extinde la toate aspectele vietii lor. 
 
3. Tonifierea
 
Remodelarea trupului si armonizarea volumetrica sunt probabil cele mai frecvente asteptari ale sexului frumos atunci cand se incepe practicarea unui sport. Pilates are avantajul de a pune in miscare fiecare muschi din corp. Nimeni nu e lasat in urma! Astfel, trupul lucrat cu ajutorul exercitiilor Pilates se dezvolta armonios, fara a exista riscul hipertrofierii unui segment in detrimentul altuia. In plus, prin stimularea intensa asupra muschiului, sunt arse grasimile, alungite si sculptate segmentele. Rezultatul este unul splendid, un corp pe care fiecare femeie si l-ar dori.  
 
Autor: Oana Bulzan

Adresa: Str. Soldat Pripu Gheorghe nr. 22A (cu acces din str. Nicolae Coculescu), S1, Bucuresti

E-mail: office@aviatieicenter.ro 

Localitate:
Buton programari online


Daca iti plac articolele de pe portalul despreSpa.ro, intregistreaza-te la newsletter aici

Articole similare


Tipuri de Yoga

Yoga a aparut acum trei mii de ani pe teritoriul Indiei de astazi, reprezentand una dintre cele sase scoli (saddarsana) ale filozofiei vedice. Cuvantul in sine provine din sanscritul „yuj” care inseamna ,,a atasa, a lega”....
Tipuri de Yoga - Yoga, Pilates

3 beneficii ale exercitiilor Pilates pe care si tu ti le doresti

Istoria Pilates a inceput in zorii secolului al XX-lea, de la Joseph Pilates iar astazi, disciplina este practicata cu rezultate evidente, de milioane de oameni din intreaga lume....
3 beneficii ale exercitiilor Pilates pe care si tu ti le doresti - Yoga, Pilates

Tipuri de Pilates

Pilates este un ansamblu de miscari si tehnici de respiratie specifice; cu scopul de a imbunatati flexibilitatea, postura si forma fizica generala....
Tipuri de Pilates - Yoga, Pilates


Ambasador in Romania


Partener media in Romania


Afli toate noutatile SPA & Wellness!
In plus primesti gratuit 5 ebook-uri!harta
banner

Cadoul perfect

" Sunt sefa Comitetului de Parinti la clasa a VIII-a A si am avut o idee pe care as vrea sa o impartasesc cu toti ceilalti ..."

Monica Blaga , Cluj-Napoca

Voucherul despreSpa este cadoul perfect pentru mine!

" Intr-un moment cu multa tensiune si stress, frustrari acumulate dar mai ales dupa multa multa munca, am primit un voucher ..."

Roxana Penciu , Bucuresti

O experienta placuta!

" Am primit cadou un voucher in valoare de 200 lei si a doua zi am intrat pe site pentru a vedea centrele partenere in care ..."

Holban Codruta , Bucuresti

E minunat ca le putem folosi oriunde in tara

" In primul rand vreau sa multumesc echipei despre spa.ro pentru articolele interesante, de unde am invatat multe lucruri si ..."

Lavinia Vlahu , Brasov

Email-voucher spa, super cadou – foarte tare surpriza!

" Ieri a fost ziua mea de nastere. Mi-am luat o zi de concediu, fara un program, vroiam doar sa ma relaxez. La prima ora am ..."

Mariana Daviduta , Craiova

BaliSpa- Cornu

" Am fost la BaliSpa - Cornu; recomand cu mare drag ... locatia superba, oameni minunati, servicii de 5*. Am beneficiat de un ..."

Daniela Ganea , Bucuresti

Gift Card

" Buna ziua, Fiind ziua de nastere a unei persoane foarte dragi familiei,ma gandeam ce cadou/surpriza i-ar aduce un zambet si ..."

Corbu , Bucuresti


Recent inregistrate